Emisiune numismatica – moneda din aur cu tema „Istoria aurului” – Patera din Tezaurul de la Pietroasa

Emisiune numismatica – moneda din aur cu tema „Istoria aurului” – Patera din Tezaurul de la Pietroasa

In conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei, Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand cu data de 17 decembrie 2012, o moneda din aur cu tema Istoria aurului – Patera din Tezaurul de la Pietroasa. Caracteristicile monedei sunt urmatoarele: Valoare nominala: 10 lei Metal: aur

In conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei, Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand cu data de 17 decembrie 2012, o moneda din aur cu tema Istoria auruluiPatera din Tezaurul de la Pietroasa.

Caracteristicile monedei sunt urmatoarele:

Valoare nominala: 10 lei
Metal: aur
Titlu: 999‰
Forma: rotunda
Diametru: 13,92 mm
Greutate: 1,224 g
Calitate: proof
Cant: zimtat


Avers: un grup de personaje de pe patera din Tezaurul de la Pietroasa, valoarea nominala „10 LEI” si stema Romaniei; la exterior, in arc de cerc, anul de emisiune „2012” si inscriptia „ROMANIA”.

Revers: personajul feminin din centrul paterei suprapus peste o reprezentare in perspectiva a acesteia; la exterior, inscriptiile in arc de cerc „PATERA” si „TEZAURUL DE LA PIETROASA”.

Monedele, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza.

Brosurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 de exemplare.

Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv brosura de prezentare, este de 415,00 lei/buc.

Moneda din aur cu tema Istoria aurului – Patera din Tezaurul de la Pietroasa are putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a monedei din aur din emisiunea numismatica cu tema Istoria aurului – Patera din Tezaurul de la Pietroasa se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos