Emisiune numismatica – moneda din argint dedicata aniversarii a 100 de ani de la nasterea cardinalului Alexandru Todea

Emisiune numismatica – moneda din argint dedicata aniversarii a 100 de ani de la nasterea cardinalului Alexandru Todea

In conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei, Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand cu data de 29 octombrie 2012, o moneda din argint dedicata aniversarii a 100 de ani de la nasterea cardinalului Alexandru Todea. Caracteristicile monedei sunt urmatoarele: • Valoare nominala: 10 lei

In conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei, Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand cu data de 29 octombrie 2012, o moneda din argint dedicata aniversarii a 100 de ani de la nasterea cardinalului Alexandru Todea.
Caracteristicile monedei sunt urmatoarele:
Valoare nominala: 10 lei
• Metal: argint
Titlu: 999‰
• Forma: rotunda
Diametru: 37 mm
Greutate: 31,103 g
Calitate: proof
• Cant: zimtat
Aversul monedei prezinta Catedrala „Sf. Treime” din Blaj, valoarea nominala „10 LEI” si stema Romaniei; la exterior, circular, anul de emisiune „2012” si inscriptiile „ROMANIA” si „CATEDRALA SF. TREIME, BLAJ”.
Reversul monedei reda portretul lui Alexandru Todea si anii intre care a trait acesta „1912” si „2002“; la exterior, inscriptia in arc de cerc „CARDINALUL ALEXANDRU TODEA”.
Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza.
Brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.
Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 monede.
Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare, este de 360,00 lei/buc.
Monedele din argint dedicate aniversarii a 100 de ani de la nasterea cardinalului Alexandru Todea au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.
Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din argint se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos