Egnatia Bank va acorda un dividend de 0,05 euro/actiune

Egnatia Bank va acorda un dividend de 0,05 euro/actiune

Actionarii Egnatia Bank a decis distribuirea unui dividend de 0,05 euro/actiune din profitul anului 2006, arata, marti, un comunicat transmis bursei de valori din Atena. Vor primi dividende investitorii care detin actiuni obisnuite si preferentiale ale Egnatia Bank la inchiderea sedintei de tranzactionare a bursei de la Atena din 19 aprilie. Fosta data fixata pentru

Actionarii Egnatia Bank a decis distribuirea unui dividend de 0,05 euro/actiune din profitul anului 2006, arata, marti, un comunicat transmis bursei de valori din Atena.

Vor primi dividende investitorii care detin actiuni obisnuite si preferentiale ale Egnatia Bank la inchiderea sedintei de tranzactionare a bursei de la Atena din 19 aprilie. Fosta data fixata pentru acordarea dividendelor era 20 aprilie. Pana la aceasta data, toate actiunile vor fi tranzactionate la bursa de valori de la Atena fara drepturi de acordare a dividendului. Dividendele vor fi distribuite cu incepere de la 30 aprilie.

Egnatia Bank este prezenta in Romania prin subsidiara Egnatia Bank Romania. Egnatia Bank Romania si-a marit profitul net cu 26% anul trecut, de la 2,95 milioane euro, cat era la finalul lui 2005, la 3,72 milioane euro, a declarat, la 1 februarie, pentru NewsIn, directorul general al Egnatia Bank Romania, Stylianos Sofianos.

Cresterea profitului din 2006 a venit ca urmare a dublarii intregii afaceri din Romania, de la active la credite acordate si depozite atrase, a spus Sofianos.

Activele bancii, asa cum au fost ele raportate catre banca centrala, s-au dublat de la 103,39 millioane euro la 226,15 milioane euro, inregistrand o crestere cu 119%. "Din totalul activelor bancii, ponderea principala o detin creditele acordate clientelei care, ca urmare a activitatii sustinute, atat pe segmentul corporativ, cat si pe cel de retail, au crescut cu 89%, de la 63,62 la 119,13 milioane euro", a explicat directorul general al Egnatia Bank Romania, Stylianos Sofianos.

Cresterea inregistrata de Egnatia Bank a avut ca efect marirea cotei de piata de la 0,30% in 2005 la 0,45% in 2006, escaladand sase pozitii pe lista bancilor din sistemul bancar romanesc.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos