EFG Eurobank si Alpha Bank, in cifre

EFG Eurobank si Alpha Bank, in cifre

Fuziunea dintre bancile grecesti EFG Eurobank si Alpha Bank va crea un grup bancar plasat pe pozitia a treia in Romania, cu un sold al creditelor de 6,937 miliarde euro, un venit inainte de provizionare de 274 milioane euro si 466 de sucursale, potrivit unei prezentari a celor doua companii. Alpha Bank Romania si Bancpost,

Fuziunea dintre bancile grecesti EFG Eurobank si Alpha Bank va crea un grup bancar plasat pe pozitia a treia in Romania, cu un sold al creditelor de 6,937 miliarde euro, un venit inainte de provizionare de 274 milioane euro si 466 de sucursale, potrivit unei prezentari a celor doua companii.

Alpha Bank Romania si Bancpost, subsidiara locala a EFG Eurobank, ocupau la jumatatea acestui an locurile 8, respectiv 9 in sistemul bancar romanesc, dupa valoarea activelor, de 17 miliarde lei, respectiv 13 miliarde lei. La active totale combinate de 30 miliarde lei, noul grup va ocupa pozitia a treia in Romania dupa active, dupa BCR si BRD, potrivit Mediafax.

Eurobank, prin Bancpost, detine 300 de sucursale in Romania, are un sold al creditelor de 3,382 miliarde euro si a inregistrat la finele anului trecut un venit inainte de provizionare de 147 milioane euro, potrivit prezentarii citate.

Alpha Bank are in Romania 166 de sucursale, credite de 3,555 miliarde euro si un venit inainte de provizioane de 128 milioane euro in 2010, se arata in acelasi document.
Dupa fuziune, cele doua grupuri grecesti estimeaza ca vor ajunge la o cota de piata de 11% in Romania, dupa soldul creditelor de la sfarsitul anului trecut.

Cu active de 13,4 miliarde euro, respectiv 12,7 miliarde euro in Europa de Sud-Est, Eurobank si Alpha vor deveni cea mai mare institutie de credit din regiune, cu active combinate de peste 26 miliarde euro, se mai spune in prezentare.

Totodata, banca va fi cea mai mare din Grecia si va intra in top 25 al bancilor din zona euro dupa venitul inainte de provizioane pe anul 2010.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos