E oficial: Dominic Bruynseels, fost bancher la Barclays, va prelua sefia BCR din vara

E oficial: Dominic Bruynseels, fost bancher la Barclays, va prelua sefia BCR din vara

Consiliul de Supraveghere al BCR l-a numit pe Dominic Bruynseels (48 de ani) in functia de presedinte executiv al BCR. Decizia a fost anuntata oficial de BCR intr-un comunicat de presa, dupa ce informatia aparuse in presa de astazi. Conform planurilor anuntate atunci cand Manfred Wimmer a preluat cu titlu de interimat pozitia de Presedinte

Consiliul de Supraveghere al BCR l-a numit pe Dominic Bruynseels (48 de ani) in functia de presedinte executiv al BCR. Decizia a fost anuntata oficial de BCR intr-un comunicat de presa, dupa ce informatia aparuse in presa de astazi. Conform planurilor anuntate atunci cand Manfred Wimmer a preluat cu titlu de interimat pozitia de Presedinte executiv al BCR in decembrie 2007, numirea domnului Bruynseels in functia de presedinte executiv survine ca urmare a incheierii Programului de Integrare si Dezvoltare din BCR in aprilie 2008 – conform calendarului prevazut, de 12-18 luni. Dominic Bruynseels va prelua functia de CEO al BCR de la 1 iulie 2008. Pana atunci, Bruynseels se va alatura echipei BCR in calitate de consilier al Comitetului Executiv, incepand cu 1 mai 2008 si va colabora strans cu actualul presedinte executiv pentru a asigura un transfer optim al atributiilor.

„Romania este o tara cheie pentru Erste Bank si sunt onorat de alegerea mea in pozitia de Presedinte executiv al BCR. Am fost impresionat de oamenii pe care i-am intalnit la Erste Bank si BCR, ca si de pozitia excelenta pe care banca o are pe piata. Astept cu entuziasm sa ma alatur Comitetului Executiv si sa preiau provocarea de a construi in continuare pe bazele solide pe care le-au pus colegii mei”, a declarat domnul Bruynseels cu prilejul anuntului numirii sale.

“Dominic Bruynseels este un bancher cu o excelenta reputatie si o ampla experienta, care a lucrat timp de aproape 30 de ani pentru unul dintre cele mai prestigioase grupuri bancare din lume. Pe baza experientei sale in tarile emergente, domnul Bruynseels a avut rezultate impresionante in construirea unui grup de banci retail, cu practici moderne de retail si corporate si standarde excelente de servire. Consideram ca este alegerea ideala pentru pozitia de Presedinte executiv si ca BCR si Erste Group vor beneficia din plin de gandirea sa strategica si de executia impecabila”, a declarat Andreas Treichl, Presedinte al Consiliului de Supraveghere al BCR.

Bancher cu o indelungata experienta internationala, domnul Bruynseels se alatura BCR dupa o cariera de 27 de ani in cadrul Barclays Bank. Cel mai recent, el a ocupat functia de Senior Executive Director al diviziei Barclays de Retail si Corporate Banking Global in Piete Emergente. Dominic Bruynseels a acumulat o bogata experienta profesionala, ocupand pozitii variate in cadrul Barclays Bank, incepand la nivel de sucursala, apoi la nivel regional, central si international. In partea a doua a carierei sale de 27 ani din Marea Britanie, domnul Bruynseels s-a ocupat, printre altele, de planificarea financiara si operationala, precum si de dezvoltarea retelei si a canalelor de distributie integrate. Intre 1997-1999 a fost Director Financiar responsabil de afacerile Barclays din Africa, Caraibe, Orientul Mijlociu si America Latina. In 1999 a devenit Presedinte executiv al Barclays Africa si Orientul Mojlociu, responsabil pentru 12 subsidiare din regiune. Intre 2005 si 2007 a condus procesul de achizitie si integrare in grupul Barclays al Absa, banca de top din Africa de Sud, si a facut parte atat din Consiliul de Supraveghere cat si din Comitetul Executiv al Absa. 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos