Doua banci noi se pregatesc sa vina in Romania

Doua banci noi se pregatesc sa vina in Romania

Ca si cum cele peste 40 de banci care dezvolta la ora actuala activitati bancare pe piata din Romania nu ar fi de ajuns, inca doua grupuri bancare au facut publica decizia lor de a veni in Romania. Potrivit publicatiei reporter.gr, este vorba despre Fortis Grup si Millennium BCP Bank, din Belgia respectiv Portugalia. Numele

Ca si cum cele peste 40 de banci care dezvolta la ora actuala activitati bancare pe piata din Romania nu ar fi de ajuns, inca doua grupuri bancare au facut publica decizia lor de a veni in Romania. Potrivit publicatiei reporter.gr, este vorba despre Fortis Grup si Millennium BCP Bank, din Belgia respectiv Portugalia. Numele acestor doi jucatori nu sunt straine celor care au urmarit cu atentie toata agitatia produsa de… privatizarea BCR-ului acum mai bine de un an. Grupurile financiar-bancare au fost si ele prezente la un moment dat in cadrul licitatiei pentru Banca Comerciala Romana.

Se pare ca ceea ce au vazut la noi a fost pe placul amandurora. Atat de mult le-a placut incat au demarat deja procedurile legale pentru a intra pe piata bancara romaneasca. Fortis Group a inceput campania de recrutare a personalului, iar Millennium BCP a ajuns la un nivel avansat cu procedurile legale si incearca acum sa nu se incurce in itele legislatiei pentru a trece cu bine si peste aceasta etapa. Avand in vedere faptul ca cele doua grupuri au mai colaborat pana acum, exista posibilitatea ca Fortis sa opereze prin primul biroul Millennium ce urmeaza sa fie inaugurat si la noi.

Cate ceva despre Fortis si MillenniumBCP

Pe langa trecutul comun, mai este ceva ce leaga si mai puternic un grup de celalalt. Fortis nu este altcineva decat unul dintre actionarii de la Millennium, ce detine un pachet de 4,99% din actiunile companiei portugheze. Anul trecut cele doua nume si-au unit fortele si au intrat pe piata asigurarilor din Portugalia printr-o companie comuna, din care Fortis detine 51% din actiuni. Tot Fortis si-a anuntat intentia de a se implica in proiectul centralei nucleare de la Cernavoda si in proiectele de infrastructura  adiacente. Cat despre Millennium BCP, ea este o banca ce se axeaza in activitatea sa bancara pe segmentul comercial, al investitiilor, asigurarilor, imprumuturilor ipotecare, al creditelor speciale si in suportul acordat business-urilor mai mari sau mai mici prin consultanta in obtinerea de credite, plati, achizitii, etc. 

Ana Zidarescu
ana.zidarescu@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos