Doooaaar dobanzi mici !!!

Doooaaar dobanzi mici !!!

Parafrazand o cunoscuta reclama a retailerului Plus Discount, putem spune ca sub acest slogan si-au demarat bancile activitatea in acest inceput de an. Asta pentru ca doua importante banci pe segmentul de retail, Volksbank si Raiffeisen Bank, au anuntat concomitent scaderi de dobanzi la o serie de produse de creditare. Volksbank se lauda cu „dobanzi

Parafrazand o cunoscuta reclama a retailerului Plus Discount, putem spune ca sub acest slogan si-au demarat bancile activitatea in acest inceput de an. Asta pentru ca doua importante banci pe segmentul de retail, Volksbank si Raiffeisen Bank, au anuntat concomitent scaderi de dobanzi la o serie de produse de creditare.

Volksbank se lauda cu „dobanzi europene”, dupa cum ne anunta intr-un comunicat de presa, precizand ca a redus dobanda la imprumuturile in lei la 5,95%/an. Este vorba despre creditele pentru locuinte, cele de consum cu ipoteca (Optimus) si cele auto. Aceasta reducere de dobanda este realizata in cadrul unei campanii promotionale, fiind valabila in perioada 15 ianuarie – 28 februarie 2007. Astfel, ne spun cei de la Volksbank, dobanda este mai mica cu aproape 3 puncte procentuale in cazul creditului Optimus si a celui imobiliar si cu aproape 4 puncte procentuale pentru cel auto. De asemenea, a fost eliminat comisionul de rezerva minima obligatorie, o inventie a Volksbank de altfel, cu ajutorul careia banca transfera clientului costurile induse de rezervele minime obligatorii impuse de BNR.

Prin aceasta campanie promotionala, Volksbank ofera cea mai mica dobanda de pe piata pentru creditele in lei. Este insa „bine” echilibrata de un comision de gestiune de 0,2% pe luna, platibil o data cu dobanda. Cu alte cuvinte, 2,4% pe an, cost care se adauga dobanzii. Asta face ca DAE sa ajunga la 8,82%/an (in cazul creditului imobiliar si Optimus) si 8,83% (in cazul creditului auto), dobanda calculata pe o perioada de acordare maxima si in conditiile unui client ideal.

La randul ei, Raiffeisen Bank vine cu „Promotii la inceput de an”, fiind vorba despre o campanie pentru creditul de nevoi personale (Flexicredit) si una pentru cardul de credit. Banca vrea sa exploateze astfel nevoia mai mare de lichiditati a romanilor, care se manifesta la inceputul oricarui an, dupa perioada sarbatorilor de iarna.

In cazul promotiei pentru Flexicredit, perioada campaniei este aceeasi ca si in cazul Volksbank, 15 ianuarie – 28 februarie 2007. Practic, Raiffeisen ofera doua pachete de creditare in conditii promotionale. Clientii pot opta pentru un credit de 5.000 euro pe o durata de 10 ani cu o dobanda de 10,9% (reducere cu un punct procentual fata de dobanda standard) si un credit de 10.000 euro pe o durata de 10 ani cu o dobanda de 8,9% (reducere cu 3 puncte procentuale fata de dobanda standard). In primul caz, banca informeaza ca rata lunara este de 69 de euro, in timp ce pentru creditul de 10.000 de euro clientul va plati lunar 149 de euro. Daca solicitantul alege o alta suma sau durata se va acorda un produs Flexicredit standard, a carui dobanda pentru euro este de 11,9%.

Pentru carduri, campania este extinsa pe o luna in plus, fiind valabila intre 8 ianuarie si 31 martie. Clientii care aplica pentru oricare dintre cardurile de cumparaturi Raiffeisen Bank – Standard, Vodafone si Gold – in aceasta perioada si efectueaza cel putin o plata la comercianti pana la 30 aprilie 2007, nu vor plati taxa de administrare a cardului, in primul an de utilizare.

Bogdan Popescu
bogdan.popescu@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos