Domenia a extins perioada creditelor pentru locuinta

Domenia a extins perioada creditelor pentru locuinta

Domenia Credit si-a imbunatatit produsele de creditare prin extinderea termenului de acordare a imprumuturilor pentru locuinta de la 15 la 20 de ani. Portofoliul de produse al societatii de credit ipotecar… cuprinde o gama larga de finantari destinate achizitiei, renovarii, finisarii, extinderii si construirii de locuinte, precum si achizitiei de terenuri. Avantajul imprumuturilor oferite de

Domenia Credit si-a imbunatatit produsele de creditare prin extinderea termenului de acordare a imprumuturilor pentru locuinta de la 15 la 20 de ani. Portofoliul de produse al societatii de credit ipotecar… cuprinde o gama larga de finantari destinate achizitiei, renovarii, finisarii, extinderii si construirii de locuinte, precum si achizitiei de terenuri. Avantajul imprumuturilor oferite de Domenia Credit este flexibilitatea, acum acestea avand si termene de rambursare apropiate de cele ale bancilor. …

Creditul Domenia pentru achizitie de locuinta este destinat persoanelor fizice care doresc sa-si cumpere o locuinta cu destinatia de resedinta si / sau inchiriere in scop rezidential. Termenul maxim de acordare al creditului este de 20 de ani iar avansul este de minim 25% din valoarea imobilului, valoarea creditului  neputand depasi 200.000 EUR (maxim 300.000 USD). Garantia este imobilul care face obiectul achizitiei iar dobanda penalizatoare consta in majorarea cu 3% a dobanzii contractuale in cazul intarzierilor  de plata.

Avantajele creditului pentru locuinta sunt flexibilitatea foarte mare in calculul veniturilor (se iau in calcul toate veniturile constante ale familiei, nu numai ceea ce apare pe cartea de munca ci si venituri din prime, comisioane, diurne, colaborari,chirii, etc.), nu este necesara identificarea locuintei inainte de a solicita un credit, nu se solicita giranti, nu exista o varsta minima de contractare a unui credit iar virarea creditului in contul vanzatorului se face in ziua respectiva, acesta avand acces la cont.In plus, clientul beneficiaza de asistenta juridica si dupa caz, tehnica, gratuita, pe tot parcursul procesului de creditare iar aprobarea creditului se face foarte rapid din momentul depunerii documentatiei.

Creditul Punte Domenia pentru achizitie de locuinta/construire locuinta este un imprumut pe termen scurt ce poate fi acordat clientilor eligibili contractarii unui credit ipotecar, dar care nu dispun in prezent de suma de bani necesara constituirii avansului pentru achizitionarea imobilului, dar au o proprietate imobiliara pe care intentioneaza sa o vanda pentru a constitui acest avans. Creditul punte se poate obtine numai impreuna cu un credit ipotecar Domenia pentru achizite sau constructie, sau, in anumite situatii, pentru construire de locuinta.

Termenul de rambursare a creditului punte este de 6 luni in cazul a chizitionarii unui imobil sau 6-12 luni in cazul construirii, iar valoarea maxima a creditului este de 200.000 EUR / 300.000 USD, valoarea creditului neputand depasi 75% din valoarea imobilului. Intreg capitalul se va rambursa la scadenta iar plata dobanzii se va face lunar.Comisionul perceput este de 1.3 din valoarea creditului la acordare, pentru platile in avans nepercepandu-se comision.

Avantajele acestui tip de credit sunt accesul la un credit ipotecar Domenia si clientilor care nu dispun in prezent de avansul minim solicitat, clientul nu este presat sa-si vanda imobilul pe care il are in prezent, avand la dispozitie 6 luni pentru a realiza vanzarea. In plus, se elimina riscul clientului de a ramane fara locuinta in perioada dintre cele doua tranzactii si stresul legat de obligativitatea corelarii in timp a celor doua tranzactii.

Creditul pentru renovare / finisaj de locuinta se acorda pentru renovarea de locuinte cu destinatia resedinta si /sau inchiriere in scop rezidential, precum si pentru finisarea de case in stadiu de constructie “la rosu” (care sa permita intabularea constructiei in cartea funciara). Conditia principala pentru obtinerea acestui credit este de a fi proprietar sau coproprietar al imobilului respectiv, imobilul fiind obligatoriu liber de orice fel de sarcini.

Termenul de rambursare a imprumutului este de maxim 20 de ani, valoarea maxima de credit este de 200.000EUR  / 300.000USD iar acordarea creditului se face in maxim 3 transe. Comisionul  de acordare este de 1.9% pentru o valoare a creditului de minim 10.000EUR si de 2.9% pentru o valoare a credituluii de 9.999 EUR, dar minim 150EUR. Contractantul creditului trebuie sa ofera drept garantie imobilul care face obiectul grarantiei sau lucrarilor de finsaj, care trebuie sa fie intabulat in Cartea Funciara iar pentru cazurile de intarziere de plata se va percepe o dobanda penalizatoare de 3% in plus fata de dobanda contractata. Fiecare transa subsecventa se va acorda numai dupa verificarea in teren, de catre reprezentantul sau evaluatorul agreat de catre Domenia Credit. In cazul rambursarilor anticipate se va percepe un comision de 2.5% din capitalul rambursat anticipat.

Avantajele acestui tip de credit sunt: avansul zero, creditul se vireaza direct in contul clientului, se accepta lucrarile in regie proprie, si, nu in ultimul rand pentru societatea noastra, sunt procedurile simple si nebirocratice a modului de folosire a creditului.
 
Creditul Domenia pentru construire de locuinta se acorda persoanelor fizice pentru contruirea de locuinte cu destinatia de resedinta. Acordarea creditului de construire se face in functie de situatia specifica solicitantului, astfel ca se poate obtine:
– Creditul Domenia pentru construirea unei locuinte intr-un ansamblu rezidential
– Creditul Domenia pentru construirea unei locuinte cu o societate de constructii
– Creditul Domenia pentru construirea unei locuinte in regie proprie
    
Termenul maxim de acordare al creditului este de 20 de ani, valoarea creditului incadrandu-se intre 15.000EUR( minim 20.000USD) si maxim 200.000EUR (maxim 300.000USD). Acordarea creditului se face in maxim 6 transe iar comisionul este de 2.5 din valoarea totala a creditului, perceput la acordarea primei transe si 100EUR / USD la acordarea fiecarei transe subsecvente primei transe. Mai este perceput un comision de neutilizare de 0.5% pe an pe perioada neutilizarii transei subsecvente primei transe. Contrbutia clientului este de minim 30% din valoarea proiectului (teren + constructie viitoare). Ca si in cazul celorlalte credite, comisionul de analiza al dosarului este de 80 RON. Drept garantii, contractantul este obligat sa ofere imobilul care face obiectul finantarii. Domenia Credit ofera prima transa numai dupa ce terenul, autorizatia de construire si ipoteca pe constructia viitoare au fost intabulate in Cartea Funciara. Pentru platile in avans in primii 2 ani de la tragerea intregului capital comisionul perceput va fi de 4 %, dupa trecerea acestora, comisionul rambursat fiind de 2.5%.  In cazul intarzierilor la plata se va percepe o majorare cu 3% a dobanzii contractuale.  

Domenia Credit ofera clientilor sai, in afara finantarii constructiei, o serie larga de servicii (analiza si evaluarea Proiectului de Construire,recomandari privitoare la imbunatatirea Proiectului de Construire, evaluarea Constructorului, consiliere juridica, verificare periodica a conformitatii lucrarilor executate de catre Constructor) si avantaje (lucrarile se pot executa si in regie proprie cu respecatarea normativelor in vigoare si nu se cere un alt imobil in garantie)

Creditul pentru achizitie de teren este destinat persoanelor fizice care doresc sa isi achizitioneze teren pentru a-si construi o locuinta. Un credit pentru achizitie de teren se poate acorda daca terenul care face obiectul finantarii este scos din circuitul agricol.

In cazul creditului pentru achizitie de teren avansul este de 25% din valoarea de evaluare a terenului, si, ca si in cazul creditelor anterioare, termenul maxim este de 20 de ani iar valoarea maxima a creditului de 200.000EUR /  300.000USD. Comisionul este de 1.9% pentru o valoare de peste 10.000EUR si de 2.9% pentru o valoare a creditului de maxim 9.999 EUR. Garantiile cerute pentru a putea contracta creditul sunt terenul care face obiectul finantarii, asupra caruia se instituie o ipoteca de rangul 1, si ca o garantie suplimentara o locuinta a carei valoare sa acopere creditul in proportie de 100% , asupra careia se va institui o ipoteca de rang 1. Pentru platile in avans se va percepe un comision de 2.5% din capitalul rambursat anticipat.

Avantajele unui astfel de credit sunt: aprobarile rapide din momentul depunerii documentatiei, se pot cumula si veniturile a doua persoane necasatorite, nu exista varsta minima pentru contractarea de credit, se accepta, de la caz la caz si persoane cu contracte de munca pe perioada determinata, creditul se vireaza in ziua semnarii. In plus, clientul se bucura de asistenta juridica gratuita pe parcursul procesului de creditare si nu se solicita giranti pentru creditul contractat.
 
Demarat la sfarsitul anului 2001 ca un proiect in cadrul Fondului Romano-American pentru Investitii (RAEF), actionarul principal al societatii in prezent alaturi de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare(BERD) si Banca de Dezvoltare a Germaniei (DEG), Domenia Credit, ce are ca scop facilitarea unui acces rapid si in conditii avantajoase la credite ipotecare, acopera in prezent 5 regiuni ale tarii prin agentiile din Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi si Constanta.

Catalin Ciuperca
catalin.ciuperca@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos