Dobanzile la depozitele in lei ating pragul de 10%

Dobanzile la depozitele in lei ating pragul de 10%

Valul de cresteri a dobanzilor platite de banci pentru economiile populatiei continua. Dupa ce luna trecuta au depasit depasit nivelul de 9%, dobanzile urca acum la un nou prag si ajung sa se formeze din doua cifre. Raiffeisen Bank este institutia care, incepand de astazi, plateste o dobanda de 10% pentru depozitele in lei, constituite

Valul de cresteri a dobanzilor platite de banci pentru economiile populatiei continua. Dupa ce luna trecuta au depasit depasit nivelul de 9%, dobanzile urca acum la un nou prag si ajung sa se formeze din doua cifre. Raiffeisen Bank este institutia care, incepand de astazi, plateste o dobanda de 10% pentru depozitele in lei, constituite pe trei luni. Noile dobanzi sunt valabile in cadrul unei campanii promotionale, demarata de banca pentru atragerea de resurse in lei, ce va dura pana la 30 aprilie.

Raiffeisen plateste aceasta dobanda record pentru piata romaneasca numai pentru sumele mari, de peste 40.000 lei. Pentru sumele mai mici de acest prag, insa mai mari de 4.000 de lei, dobanda acordata este de 9%. Sub acest din urma nivel, dobanda este de doar 7%. Suma minima pentru constituirea unui depozit este de 150 lei. Intrucat obiectivul promotiei lansata de Raiffeisen este atragerea de resursele in lei, pentru a beneficia de noile dobanzi, depozitul pe trei luni trebuie sa fie constituit din sume ce provin din afara bancii. Cu alte cuvinte, nu se poate lichida un depozit sau un cont mai vechi constituit la Raiffeisen, iar apoi banii sa fie trecuti intr-un depozit pe trei luni cu dobanzi promotionale.

Noile dobanzi stabilite promotional de Raiffeisen reprezinta o crestere importanta fata de cele practicate in mod standard de banca. Anterior, banca acorda, pentru depozitele la trei luni, dobanzi de la 5,1% la 6,65%, in functie de transa valorica sumelor depuse. Dobanzile pentru celelalte termene, de 1, 6, 9 si 12 luni ramand neschimbate.

Pana acum, cele mai mari dobanzi la lei erau acordate de Banca Romaneasca, Libra Bank si Banca Transilvania. Banca Romaneasca acorda o dobanda de 9,1% pentru depozitele la trei luni. Pentru perioade de 6, 9 si 12 luni, Libra Bank plateste aceeasi dobanda, in cadrul unei promotii lansate la inceputul acestei luni. Cu cateva zile in urma si Banca Transilvania a urcat dobanda la pragul de 9%. Aceasta se acorda pentru depozite constituite pe 210 zile (7 luni). Cele trei banci nu conditioneaza acordarea acestor dobanzi de economisirea unei sume minime semnificative, precum este pragul de 4.000 de lei impus de Raiffeisen pentru dobanda de 9%.

ANUNT IMPORTANT. In perioada 17 – 19 aprilie 2008, la Institutul Bancar Roman, va avea loc cea de-a doua editie a TARGULUI BANKINGJOBS. Evenimentul ofera tuturor celor care doresc sa se angajeze in domeniul bancar un bun prilej de a intra in contact direct cu specialistii de resurse umane ale institutiilor de credit. Alte detalii pe www.targulbankingjobs.ro

Bogdan Popescu

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos