Dobanzile indicative la programul Prima Casa, intre 5,5 si 14% in euro

Dobanzile indicative la programul Prima Casa, intre 5,5 si 14% in euro

Peste 20 de banci au depus oferte indicative privind dobanda anuala efectiva (DAE) pe care ar putea sa o practice in cadrul programului "Prima Casa", ratele variind in plaje foarte mari, pana la aproape 14% la euro si 23% la lei, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale. La ofertele in euro, toate ratele sunt calculate

Peste 20 de banci au depus oferte indicative privind dobanda anuala efectiva (DAE) pe care ar putea sa o practice in cadrul programului "Prima Casa", ratele variind in plaje foarte mari, pana la aproape 14% la euro si 23% la lei, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale. La ofertele in euro, toate ratele sunt calculate in functie de Euribor la 3, 6 sau 12 luni, la care se adauga o marja fixa, iar dobanzile anuale efective pornesc de la aproximativ 5,5% pana la aproape 14%.

Aceeasi formula este urmata si la ofertele indicative pentru creditele in lei, respectiv ROBOR plus o marja fixa, astfel ca DAE variaza intre aproape 13% pana la sub 23%. Potrivit surselor citate, cele mai scazute costuri in euro au fost indicate de BRD si Alpha Bank, iar pentru lei cea mai buna oferta indicativa a fost propusa de CEC Bank. Executivul a anuntat, recent, un program prin care creditele contractate pentru cumpararea primei locuinte vor fi garantate de stat in limita maxima de 60.000 euro. Nepenalizarea rambursarii anticipate a creditului, procedurile de evaluare ale imobilului, un avans de maximum 5% din imprumut si perceperea de dobanzi cat mai scazute sunt criteriile anuntate anterior de premierul Emil Boc pentru selectia bancilor care doresc sa fie incluse in acest program.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos