Doar Dumnezeu si BNR ajuta bancile romanesti!

Doar Dumnezeu si BNR ajuta bancile romanesti!

Dumnezeu ajuta bancile romanesti in fata crizei care afecteaza sistemul bancar european, considera Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului Bancii Nationale. De aceasta data avem si noi sansa sa fim ajutati de Dumnezeu, "Dumnezeu si Banca Nationala ajuta bancile romanesti" in fata crizei, a declarat, duminica, la Anten a3, consilierul guvernatorului Mugur Isarescu, intrebat despre efectele

Dumnezeu ajuta bancile romanesti in fata crizei care afecteaza sistemul bancar european, considera Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului Bancii Nationale. De aceasta data avem si noi sansa sa fim ajutati de Dumnezeu, "Dumnezeu si Banca Nationala ajuta bancile romanesti" in fata crizei, a declarat, duminica, la Anten a3, consilierul guvernatorului Mugur Isarescu, intrebat despre efectele crizei financiare asupra bancilor din zona euro.

Vasilescu a dat asigurari ca efectele crizei bancare europene nu se vor extinde asupra bancilor din Romania. "Bancile romanesti sunt solide. Nu exista putregai in nici una dintre bancile din Romania", a subliniat Adrian Vasilescu.

Recent, agentia de evaluare financiara Fitch a revizuit in scadere ratingul pentru datoriile pe termen lung ale Italiei, in valuta si moneda locala, de la "AA minus" la "A plus", cu perspectiva negativa, iar calificativul pe termen scurt a fost retrogradat de la "F1 plus" la "F1".

Fitch a revizuit in scadere si ratingul pentru datoriile pe termen lung ale Spaniei, in valuta si moneda locala, de la "AA plus" la "AA minus", cu perspectiva negativa.

Standard and Poors a anuntat, de asemenea, ca profilul financiar al bancilor elene National Bank of Greece, EFG Eurobank, Alpha Bank si Piraeus Bank este expus unor riscuri semnificative.

Sectoarele bancare din Bulgaria si Romania sunt puternic dependente de industria bancara elena. Un colaps bancar in Bulgaria si Romania va avea un efect devastator asupra Ungariei, considera analistii occidentali.

Institutiile de creditare austriece, cum ar fi Erste Bank si Raiffeisen au interese considerabile in tarile din Europa de Est, cum ar fi Romania si Ungaria, fiind expuse astfel in cazul in care Europa de Est va resimti efectul devastator al intrarii Greciei in incapacitate de plata.

BCE detine zeci de miliarde de euro din obligatiunile guvernamentale elene si a imprumutat bancilor din Grecia o suma estimata la peste 100 miliarde de euro.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos