Dialog stiintific in cadrul Academica BNR la Constanta

Dialog stiintific in cadrul Academica BNR la Constanta

In perioada 3-7 septembrie 2012 are loc la Constanta cea de-a doua editie din anul 2012 a proiectului Academica, parte a eforturilor Bancii Nationale a Romaniei de sprijinire a educatiei financiare. Initiat in 2011, proiectul reuneste in cadrul unui forum de dezbateri oficiali si specialisti din banca centrala, cadre didactice ale universitatilor partenere din proiectele

In perioada 3-7 septembrie 2012 are loc la Constanta cea de-a doua editie din anul 2012 a proiectului Academica, parte a eforturilor Bancii Nationale a Romaniei de sprijinire a educatiei financiare.

Initiat in 2011, proiectul reuneste in cadrul unui forum de dezbateri oficiali si specialisti din banca centrala, cadre didactice ale universitatilor partenere din proiectele educationale ale BNR si reprezentanti ai comunitatii academice si ai pietei financiare din Romania.

Alaturi de suita proiectelor destinate cresterii nivelului de cultura financiara in randul tinerilor – elevi si studenti, prin Academica, BNR vizeaza extinderea ariei de activitati specifice la nivelul formatorilor, recunoscand astfel importanta cruciala a acestora in modelarea viitorilor specialisti in economie si dezvoltarea spiritului antreprenorial.

Lansarea oficiala a celei de-a doua editii Academica, organizata in colaborare cu Universitatea Ovidius si Universitatea Maritima din Constanta, va fi realizata de Dr. Cristian Popa, viceguvernator al BNR, in cadrul conferintei cu tema „Provocari pentru activitatea bancii centrale in contextul intern si international actual” din 3 septembrie 2012. La eveniment au fost invitati sa participe rectori si cadre didactice ale celor 17 universitati partenere, reprezentanti ai comunitatii academice si financiar – bancare locale, mass media.

Lucrarile forumului, gazduite de Universitatea Ovidius, vor continua pe parcursul intregii saptamani, cele 40 de cadre didactice participante avand posibilitatea de a dezbate subiecte de mare actualitate din domeniul economic, expuse intr-un cadru interactiv de catre membrii CA si specialisti ai BNR, reprezentanti ai Consiliului Fiscal, Bursei de Valori Bucuresti, Fondului de Garantare al Depozitelor din Sistemul Bancar, Google Romania, precum si de catre omologi din celelalte centre universitare.

Forumul-dezbatere isi propune sa asigure un dialog direct al BNR cu mediul universitar si academic in vederea sprijinirii imbunatatirii curriculei in domeniul finante-banci, impulsionarii cercetarii stiintifice in domeniu si pentru aprofundarea unor aspecte macro-economice la nivelul strategiilor si politicilor economice ale Romaniei, dar si cele la nivel European si mondial.

In acest context, incheierea oficiala a editiei 2012 Academica BNR va fi marcata de conferinta sustinuta de Prof. univ. dr. Florin Georgescu, viceprim-ministru si Ministru al Finantelor Publice, eveniment adresat participantilor, mediului academic si financiar, precum si mass media.

Detalii despre proiectele educationale se regasesc pe website-ul BNR.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos