Dezastru?! … Bancile ar putea inchide 1.000 de unitati pana la sfarsitul anului

Dezastru?! … Bancile ar putea inchide 1.000 de unitati pana la sfarsitul anului

Bancile din Romania vor inchide aproximativ 1.000 de unitati pana la sfarsitul acestui an, in conditiile in care, de la inceputul lui 2009, au fost inchise peste 100 de sucursale si agentii, a declarat miercuri directorul general al OTP Bank Romania, Laszlo Diosi. "Nu m-ar suprinde daca pana la sfarsitul acestui an peste 1.000 de

Bancile din Romania vor inchide aproximativ 1.000 de unitati pana la sfarsitul acestui an, in conditiile in care, de la inceputul lui 2009, au fost inchise peste 100 de sucursale si agentii, a declarat miercuri directorul general al OTP Bank Romania, Laszlo Diosi. "Nu m-ar suprinde daca pana la sfarsitul acestui an peste 1.000 de unitati bancare ar fi inchise. Cred ca mult mai multe sucursale si agentii vor fi inchise in partea a doua a anului, in conditiile in care, in prima jumatate a anului, au fost inchise peste 100 de unitati. Este inevitabil, mai ales in cazul pietelor mici, uitandu-ma la cate au fost deschise anul trecut", a spus Diosi.

Pe de alta parte, directorul OTP Bank estimeaza o imbunatatire a serviciilor bancare, ca efect al inchiderii unor unitati. "Calitatea acestor servicii era foarte proasta, pentru ca bancile au fost nevoite sa-si creasca puternic numarul de angajati, fara a avea timp sa-i pregateasca in avans. Vad o imbunatatire a serviciilor si a produselor dupa aceasta perioada", a apreciat Diosi. El a mentionat ca OTP Bank isi mentine obiectivul de a obtine in acest an un castig mai mare decat cel de 3 milioane de euro inregistrat in 2008 – primul an cu profit de la intrarea pe piata din Romania. "Trimestrul al doilea a fost mai bun decat primul sub toate aspectele pentru OTP Bank. Am terminat procesul de rationalizare a cheltuielilor pana la finalul lui ianuarie 2009", mai spus Diosi.

"Nu stim ce afaceri vor supravietui"

Directorul OTP Bank Romania estimeaza ca efectele crizei vor fi resimtite cel mai puternic de populatie la sfarsitul acestui an, insa in aceeasi perioada va incepe si un proces de stabilizare. "Speram ca la sfarsitul lui 2009 – inceputul lui 2010 lucrurile sa se stabilizeze. In prezent, avem resurse de creditare, insa activitatea de finantare este riscanta", a afirmat Diosi. "Avem acces la bani, dar trebuie sa gasim unde sa-i plasam, in conditiile in care nu stim ce afaceri vor supravietui. Clienti care acum doua luni erau exceptionali au inceput sa mearga prost", a completat el.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos