Dexia imprumuta MCTC cu 100 milioane de euro

Reprezentantii Ministerului Finantelor Publice si ai Dexia Kommunalkredit Bank din Austria vor semna, saptamana viitoare, la Viena, contractul de credit in valoare de 100 de milioane de euro pentru finantarea partiala a proiectului de modernizare a unor portiuni ale caii ferate Bucuresti-Constanta. Imprumutul este destinat completarii finantarii acordate de Banca Japoneza pentru Cooperare Internationala, suma

Reprezentantii Ministerului Finantelor Publice si ai Dexia Kommunalkredit Bank din Austria vor semna, saptamana viitoare, la Viena, contractul de credit in valoare de 100 de milioane de euro pentru finantarea partiala a proiectului de modernizare a unor portiuni ale caii ferate Bucuresti-Constanta.

Imprumutul este destinat completarii finantarii acordate de Banca Japoneza pentru Cooperare Internationala, suma fiind inclusa in plafonul de indatorare externa pentru 2006. Creditul va fi restituit intr-un interval de 10 ani, in 15 rate egale, cu o perioada de gratie de trei ani, rata dobanzii fiind variabila. Rambursarea imprumutului, precum si plata dobanzilor, a comisioanelor si altor costuri aferente vor fi realizate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT).

Ministerul Finantelor va delega MTCT, ca subimprumutat, responsabilitatea implementarii proiectelor si utilizarii creditului, printr-un acord de imprumut subsidiar.
Guvernul a aprobat contractarea imprumutului la finele anului trecut, oferta Dexia fiind considerata cea mai avantajoasa dintre propunerile de finantare primite de Ministerul Finantelor.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos