Dexia crediteaza cu 26 mil. euro municipiul Oradea

Dexia crediteaza cu 26 mil. euro municipiul Oradea

Vicepresedintele Dexia Kommunalkredit Bank AG (Dexia-Kom), Pascal Becker si primarul municipiului Oradea, Mihai Groza, au semnat astazi un contract de credit in valoare totala de 26.350.000 EUR. Dexia a fost selectata in cadrul unei proceduri de achizitie publica la care au mai participat, in calitate de ofertanti, Banca Comerciala Romana si BRD. Creditul este contractat

Vicepresedintele Dexia Kommunalkredit Bank AG (Dexia-Kom), Pascal Becker si primarul municipiului Oradea, Mihai Groza, au semnat astazi un contract de credit in valoare totala de 26.350.000 EUR. Dexia a fost selectata in cadrul unei proceduri de achizitie publica la care au mai participat, in calitate de ofertanti, Banca Comerciala Romana si BRD. Creditul este contractat pe o perioada de 13 ani, cu o perioada de gratie de 3 ani. Creditul va fi folosit de catre Primaria Oradea pentru achizitia a 10 garnituri de tramvaie pentru transportul urban de calatori. Cele 10 tramvaie Siemens ULF (Ultra Low Floor) reprezinta prima achizitie de material rulant nou efectuata de catre o autoritate publica locala din Romania, dupa 1990, si vor intra in patrimoniul Regiei Autonome Oradea Transport Local (OTL). Primul tramvai va va fi livrat in luna aprilie a acestui an, fiind urmat de alte 5 pana la sfarsitul anului 2008 si restul pana in mai 2009. Tramvaiele vor fi echipate cu aer conditionat, au podeaua joasa si faciliteaza accesul persoanelor cu dizabilitati locomotorii.

„Tramvaiele ULF achizitionate sunt cele mai moderne utilaje produse in prezent de Siemens, acelasi model circuland pe strazile din Viena. Pentru Oradea, achizitia celor 10 tramvaie este prima etapa in cadrul unui proiect amplu de modernizare a serviciului de transport public de calatori. Pentru realizarea acestui proiect vor fi accesate inclusiv fonduri structurale, prin Programul Operational Regional” a declarat dl. Mihai Groza.

„Dorim sa colaboram cu Oradea si pe alte obiective. Orasul are foarte multe
proiecte, in special legate de zona metropolitana, cum ar fi reabilitarea
sistemului termic si transportul public”, a spus Pascal Becker.

Piata romaneasca ramane un punct strategic in dezvoltarea Dexia in Centrul si Estul Europei, este de parere oficialul bancii. Astfel, in ciuda crizei de lichiditati manifestata pe pietele financiare la nivel mondial, Dexia va continua sa acorde finantari in Romania in conditii avantajoase administratiilor publice locale, dar si unor noi segmente cum ar fi cel al utilitatilor (in special, companii de apa si energie).


ANUNT IMPORTANT.
In perioada 17 – 19 aprilie 2008, la Institutul Bancar Roman, va avea loc cea de-a doua editie a TARGULUI BANKINGJOBS. Evenimentul ofera tuturor celor care doresc sa se angajeze in domeniul bancar un bun prilej de a intra in contact direct cu specialistii de resurse umane ale institutiilor de credit. Alte detalii pe www.targulbankingjobs.ro .   

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos