Deutsche Bank detine peste 1% din capitalul SIF Transilvania

Deutsche Bank detine peste 1% din capitalul SIF Transilvania

Deutsche Bank AG, Sucursala Londra, controleaza 5,5 milioane de actiuni SIF Transilvania, reprezentand 1,0087% din capitalul social, a anuntat luni societatea de investitii. Pragul de detinere la SIF-uri este limitat prin lege la 1%, iar conducerea SIF sau a firmei care administreaza societatea de investitii financiare trebuie sa suspende drepturile de vot aferente valorilor mobiliare

Deutsche Bank AG, Sucursala Londra, controleaza 5,5 milioane de actiuni SIF Transilvania, reprezentand 1,0087% din capitalul social, a anuntat luni societatea de investitii. Pragul de detinere la SIF-uri este limitat prin lege la 1%, iar conducerea SIF sau a firmei care administreaza societatea de investitii financiare trebuie sa suspende drepturile de vot aferente valorilor mobiliare care depasesc pragul de 1% din capitalul social al SIF de la data primirii declaratiei, de la momentul primirii notificarii Comisie Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), de la data cand afla de existenta acestei situatii sau de la momentul primirii notificarii din partea Depozitarului Central.

Parlamentul a aprobat, in luna aprilie a anului trecut, un amendament la actul normativ care reglementeaza pragul de detinere la capitalul SIF, stabilind ca orice persoana va putea detine, singura sau impreuna cu persoanele cu care actioneaza in mod concertat, actiuni emise de catre SIF in limita a maximum 1% din capitalul social.

Amendamentul aprobat de Parlament stabileste ca investitorii sunt obligatii sa vanda actiunile ce trec de 1%, in termen de trei luni de la momentul depasirii limitei.

Alte detineri de peste 1% din capitalul SIF-urilor au fost raportate Bursei de Valori Bucuresti de catre Banca Transilvania (7,96% din SIF Banat-Crisana), Ampelus Holding Limited, firma inregistrata in Cipru (4,6% din SIF Banat), ING (1,1% din capitalul SIF Banat-Crisana si SIF Moldova). fondul american de investitii Julius Baer Investment Management (intre 1,54% si 1,72% din capital la fiecare din cele cinci SIF), Catalin Chelu (peste 1% din drepturile de vot la patru din cele cinci SIF, cu exceptia SIF Moldova, unde are o participatie de 0,98%).

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos