Demisie la UniCredit

Demisie la UniCredit

Biroul de presa al UniCredit Tiriac Bank a dat detalii despre decizia lui Alessandro Profumo de a renunta la sefia bancii. "Consiliul Director al UniCredit si Alessandro Profumo au convenit ca, dupa 15 ani, a sosit momentul unei schimbari de leadership la nivelul Grupului, anunta UniCredit Tiriac Bank. "Astfel, domnul Profumo si-a prezentat demisia din

Biroul de presa al UniCredit Tiriac Bank a dat detalii despre decizia lui Alessandro Profumo de a renunta la sefia bancii. "Consiliul Director al UniCredit si Alessandro Profumo au convenit ca, dupa 15 ani, a sosit momentul unei schimbari de leadership la nivelul Grupului, anunta UniCredit Tiriac Bank. "Astfel, domnul Profumo si-a prezentat demisia din functia de CEO al UniCredit, demisie care a fost acceptata de Consiliul Director. Consiliul a multumit domnului Profumo pentru excelentele rezultate obtinute", se precizeaza intr-un comunicat de presa al institutiei de credit.

Consiliul a tinut sa sublinieze faptul ca, sub conducerea lui Alessandro Profumo, compania s-a dezvoltat, evoluand de la stadiul de jucator local la o pozitie intre cele mai importante grupuri bancare din Europa. Capitalizarea bursiera a bancii a crescut in toata aceasta perioada de la 1,5 miliarde EUR la aproximativ 37 miliarde EUR. Chiar si in perioada crizei financiare globale, UniCredit a ramas o banca profitabila, in fiecare trimestru. Cu aceste realizari si cu proiecte strategice in derulare, cum este cazul initiativei “One 4C” s-au creat premisele pentru dezvoltarea continua si sustenabila a Grupului pe viitor.

Pana la numirea unui nou CEO, Consiliul a transferat, temporar, atributiile executive Presedintelui Consiliului Director, Dieter Rampl, care va conduce Grupul cu ajutorul Directorilor Executivi Adjuncti. De asemenea, Consiliul a acordat domnului Rampl mandatul de a identifica si propune un succesor al Domnului Profumo in urmatoarele saptamani. Domnul Profumo a multumit Consiliului, actionarilor si tuturor colegilor din Grup pentru sustinerea lor permanenta, pe durata mandatului sau.
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos