Demersurile privind preluarea BCR de catre Erste Bank vor fi accelerate

Demersurile privind preluarea BCR de catre Erste Bank vor fi accelerate

Cine avea inca temeri legate de recent incheiata privatizare a Bancii Comerciale Romane e cazul sa stea linistit dupa intrevederea premierului Calin Popescu Tariceanu cu Andreas Treichl, directorul general Erste Bank. Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a intalnit astazi, 30 ianuarie 2006, la Viena cu Andreas Treichl, directorul general al Erste Bank, noul proprietar al celei

Cine avea inca temeri legate de recent incheiata privatizare a Bancii Comerciale Romane e cazul sa stea linistit dupa intrevederea premierului Calin Popescu Tariceanu cu Andreas Treichl, directorul general Erste Bank.

Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a intalnit astazi, 30 ianuarie 2006, la Viena cu Andreas Treichl, directorul general al Erste Bank, noul proprietar al celei mai mari banci din Romania. Primul-ministru a dat asigurari ca autoritatile de la Bucuresti vor sprijini accelerarea demersurilor privind preluarea, cat mai rapida, a BCR de catre Erste Bank.

Potrivit unui comunicat de presa remis de Guvernul Romaniei, cei doi oficiali si-au exprimat increderea in efectele productive pe care le va avea aceasta tranzactie. Seful Executivului a afirmat, in timpul intrevederii, ca economia romaneasca ofera Erste Bank oportunitati de afaceri, cum ar fi cofinantarea proiectelor derulate din fonduri europene si sustinerea agentilor economici romani care vor sa se extinda in regiune.

 

Aseara, la intoarcerea din vizita intreprinsa in Austria, premierul a declarat ca pe parcursul intrevederii pe care a avut-o cu presedintele Erste Bank, Andreas Treichl, a dorit sa afle strategia de dezvoltare a Bancii Comerciale Romane pe termen mediu si lung.
Primul-ministru a spus ca Executivul de la Bucuresti este, in continuare, interesat de soarta BCR deoarece aceasta "ramane cea mai mare, mai importanta si mai influenta banca de pe piata romaneasca".
"Am luat nota de preocuparile conducerii Erste Bank in legatura cu ultimile etape care trebuie parcurse pentru ca procesul de privatizare sa se incheie la BCR si am luat nota de interesul pe care Erste Bank il are in a promova si alte firme austriece pe piata romaneasca", a conchis premierul Tariceanu.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos