Dedalus Consulting- studiu: 40% dintre oraseni au credite

Dedalus Consulting- studiu: 40% dintre oraseni au credite

Aproximativ 40% dintre romanii din mediul urban au contractat credite. 14% si-au cumparat autoturisme. Aproape 10% si-au facut depozite la banci. Aproape 40% dintre romanii care locuiesc la oras s-au imprumutat la banci, de-a lungul anului trecut, pentru o casa, o masina sau alte bunuri. Asa arata un stiudiu efectuat de compania Dedalus Consulting. Studiul

Aproximativ 40% dintre romanii din mediul urban au contractat credite. 14% si-au cumparat autoturisme. Aproape 10% si-au facut depozite la banci.

Aproape 40% dintre romanii care locuiesc la oras s-au imprumutat la banci, de-a lungul anului trecut, pentru o casa, o masina sau alte bunuri. Asa arata un stiudiu efectuat de compania Dedalus Consulting. Studiul a fost realizat prin sondarea unui esantion de 1.000 de respondenti din mediul urban, cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani. Marja de eroare este +/-3%.

Creditele de nevoi personale sunt in top. 22,4% dintre ei au optat pentru acest tip de produs, cand au ajuns in fata ghiseelor bancare. Urmatoarele pe lista preferintelor au fost creditele de consum si cele ipotecare sau imobiliare. Sub 2% au contractat credite speciale, pentru a-si cumpara un autoturism.

Unde s-au dus insa banii? Datele arata ca aproape 23% dintre romanii care locuiesc la oras, fie si-au cumparat o locuinta sau o masina, fie au inceput sa-si construiasca o casa. 14% au devenit, anul trecut, proprietarii unui autoturism nou sau la mana la a doua, 5,5% au pus prima piatra la temelia unei case, iar peste 3% au achizitionat un apartament.

La capitolul investitii, depozitele la banca raman cele mai populare, atragand in jur de 10% din populatia urbana. Peste 6% au investit in fonduri de pensii private, iar alti 5,7% in imobiliare. Banii au mai fost plasati si in fonduri de investitii sau actiuni si obligatiuni.

www.protv.ro
.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos