De ziua copilului se naste o noua banca

De ziua copilului se naste o noua banca

Fuziunea subsidiarelor UniCredit Group in Romania, HVB Tiriac Bank si UniCredit Romania s-a finalizat prin crearea unei noi institutii financiare, UniCredit Tiriac Bank. Noua banca isi incepe activitatea cu o viziune noua de abordare a clientelei, produse si servicii competitive la standarde internationale, toate avantajele oferite de o retea mai mare de unitati si planuri

Fuziunea subsidiarelor UniCredit Group in Romania, HVB Tiriac Bank si UniCredit Romania s-a finalizat prin crearea unei noi institutii financiare, UniCredit Tiriac Bank. Noua banca isi incepe activitatea cu o viziune noua de abordare a clientelei, produse si servicii competitive la standarde internationale, toate avantajele oferite de o retea mai mare de unitati si planuri de crestere. In urma fuziunii internationale dintre Grupurile HVB si UniCredit anuntata in urma cu doi ani, fuziunea din Romania este una dintre primele finalizate in regiunea Europei Centrale si de Est.

Noua banca imbina punctele forte si cele mai bune practici existente in Banca Tiriac, HVB Bank si UniCredit Romania. HVB Bank avea parteneriate solide cu companiilor mari si multinationale, avand un portofoliu semnificativ de clienti germani si austrieci, dar si de clienti din categoria Private Banking. Banca Tiriac era un jucator puternic indeosebi pe segmentul persoanelor fizice si al IMM, in timp ce UniCredit Romania se concentrase pe companiile romanesti de dimensiuni medii, dar si pe investitorii din Italia si Turcia.

Pentru conducerea noii banci a fost desemnata o echipa puternica de management. Comitetul de directie este format din Rasvan Radu, Presedinte Executiv (CEO), sustinut de Melih Mengu, Vicepresedinte responsabil de Divizia Corporate; Andreas Gschwenter, Vicepresedinte responsabil de Divizia de Operatiuni si Business Support (COO); Marco Cravario, Vicepresedinte responsabil de Divizia Financiara (CFO) si Armin Huber, Vicepresedinte responsabil de Divizia Risc (CRO). Dan Pascariu este Presedintele Consiliului de Administratie.

”Am parcurs aceasta tripla fuziune alaturi de clientii nostri”, a declarat Rasvan Radu, Presedinte Executiv UniCredit Tiriac Bank. “Sutem in masura sa spunem ca, dincolo de finantare si de managementul activelor, o relatie solida intre o banca si un client poate fi construita pe corectitudine si incredere reciproca. Intr-un mediu puternic competitiv cum este piata bancara, diferenta va fi facuta de calitatea serviciilor, iar UniCredit Tiriac Bank va pune accentul pe consultanta inainte de vanzare”, a adaugat Radu.

“Cel mai important lucru pe care am incercat sa-l realizam a fost sa minimizam impactul fuziunii asupra clientilor nostri”, a spuns Dan Pascariu, Presedinte al Consiliului de Administratie UniCredit Tiriac Bank. “Fuziunea in sine a fost construita pe ideea preluarii celor mai bune elemente din ambele banci, deci din punct de vedere a finalitatii, clientul nu are decat de castigat”, a incheiat Pascariu.

La sfarsitul primului trimestru al anului 2007, bancile care au fuzionat au inregistrat un profit brut combinat de 83 milioane lei (in crestere 51% comparativ cu rezultatele celor doua banci in perioada similara a anului precedent), venituri totale de 197 milioane lei (in crestere 17,7% fata de primul trimestru din 2006) si active in valoare de 12 miliarde lei (3,7 miliarde euro). Aceste rezultate demonstreaza faptul ca eforturile implicate in derularea procesului de integrare au fost bine echilibrate intre fuziunea legala si tehnica, pe de o parte, si activitatea bancara zilnica, pe de alta parte.

UniCredit Tiriac Bank este o banca universala cu obiective ambitioase in ceea ce priveste standardele de calitate a produse si serviciilor bancare oferite clientilor persoane fizice, clientilor din segmentul Private Banking, companiilor mici si mijlocii, dar si companiilor mari si multinationalelor. UniCredit Tiriac va fi aproape de cei peste 600.000 de clienti printr-o retea de 136 sucursale din 38 de judete. In plus, acestia vor putea utiliza servicii bancare transfrontaliere in intreaga retea a Grupului UniCredit.

UniCredit Tiriac Bank ofera o gama larga de servicii si produse specializate prin intermediul companiilor membre ale UniCredit Group, prezente pe piata din Romania: UniCredit Leasing Corporation, CA-IB Securities, CA-IB Romania, HVB Insurance Brokers, Pioneer Asset Management, UniCredit Produzzioni Accentrate si HVB Banca pentru Locuinte.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos