De vorba cu Robert Reikkers, CEO Banca Transilvania

De vorba cu Robert Reikkers, CEO Banca Transilvania

Performerii anului, unui an greu si de multe ori scuza pentru cei mari, vin sa vorbesca despre strategii, performante si viitor financiar. In timp ce alte banci au pierdut cota de piata din cauza crizei, Banca Transilvania a castigat: pe parcursul anului tre­cut a urcat spectaculos, de pe locul al optulea pe locul al patru­lea

Performerii anului, unui an greu si de multe ori scuza pentru cei mari, vin sa vorbesca despre strategii, performante si viitor financiar. In timp ce alte banci au pierdut cota de piata din cauza crizei, Banca Transilvania a castigat: pe parcursul anului tre­cut a urcat spectaculos, de pe locul al optulea pe locul al patru­lea in sistem, dupa valoa­rea activelor, iar la juma­tatea anului in curs cota de piata crestea din nou, de la 6,3% la 6,7%, urcand institutia pe locul al treilea.

Dupa primele noua luni, banca a raportat un profit de 106,9 milioane de lei, cu 53% mai mult decat in aceeasi pe­rioa­da a anului trecut, ca ur­ma­re a scaderii costu­ri­lor cu pro­vi­zioanele. "Profi­tul obtinut, solva­bili­tatea si lichiditatea foar­te buna, precum si provizioanele mai mici sunt doar cate­va dintre as­pec­tele stra­tegiei noas­tre pentru acest an. Avem un plan res­ponsabil, realist si prudent, ingre­dientele necesare pentru a ne indeplini obiectivele trasate", a declarat Rekkers, distins cu premiul pentru Cel mai admirat expat la editia din acest an a topului "Cei mai admirati 100 de CEO din Roma­nia", realizat de BUSINESS Magazin pe baza voturilor primi­te de la executivi si analisti din piata.

Agentia Fitch Ratings a confirmat in iulie calificativul BB- acordat Bancii Transilvania pentru datoria pe termen lung, aratand ca banca a continuat sa-si amelioreze cota de piata in 2010 si prima parte din 2011 pe fondul reducerii pre­siu­nii com­pe­titive din partea bancilor concurente cu capital stra­in. Fitch a remarcat ca banca a realizat aproape o dublare a profitului net in primul trimestru, gratie provizioanelor mai mici, notand ca banca are un portofoliu de credite diversificat si o pondere re­lativ redusa a creditelor in valuta raportat la media sec­to­ru­lui bancar. Agentia de rating a adaugat si ca in 2010 si prima parte din 2011 banca si-a reluat cresterea credi­ta­rii, al carei ritm a ramas superior celui realizat de bancile concurente.

Intalnirea lui Robert Rekkers cu oameni de afaceri si executivi din peisajul economic romanesc va avea loc miercuri, 7 decembrie, cu ocazia evenimentului MEET THE CEO, organizat de BUSINESS Magazin.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos