De unde imprumuti cele mai mari sume fara garantii

De unde imprumuti cele mai mari sume fara garantii

Creditele de nevoi personale fara garantii sunt vedetele incontestabile ale finantarile acordate de banci. Motivul este simplu: oamenii au acces la sume in cash intr-un timp foarte scurt si cu o birocratie minima, avand nevoie doar de o adeverinta de salariu si o factura de utilitati. In general, astfel se pot obtine imprumuturi de cateva

Creditele de nevoi personale fara garantii sunt vedetele incontestabile ale finantarile acordate de banci. Motivul este simplu: oamenii au acces la sume in cash intr-un timp foarte scurt si cu o birocratie minima, avand nevoie doar de o adeverinta de salariu si o factura de utilitati. In general, astfel se pot obtine imprumuturi de cateva mii de euro, la niste costuri considerabile insa, dobanda efectiva ajungand la 15%-20%, in functie de moneda, si chiar peste. Exista insa pe piata si oferte pentru cei care doresc sa imprumute sume de ordinul zecilor de mii de euro fara a ipoteca o proprietate.

Cele mai mari sume fara garantii sunt oferite de bancile mari, precum si de unii jucatori de marime medie, ce vizeaza o crestere agresiva a cotei. Din punctul de vedere al perioadei pe care se pot contracta acest imprumuturi, durata maxima este, cu cateva exceptii, de 10 ani. Cea mai ridicata limita de suma de pe piata este practicata de ABN Amro. Banca olandeza acorda pana la 40.000 de euro sub forma de credit de nevoi personale fara garantii, doar pe baza unui act de identitate, o adeverinta de salariu, un contract de munca si o factura utilitati. Pe de alta parte, ABN practica o perioada de acordare mai mica decat cea din piata, de numai 8 ani. Astfel ca pentru a putea imprumuta 40.000 de euro, rambursabili pe perioada maxima, este nevoie de un venit de aproape 2.000 euro.

Aproape de maximum oferit de ABN au venit si cei de la Bancpost, care au majorat de curand limita superioara a sumei ce poate fi obtinuta prin creditul de nevoi fara ipoteca, la 30.000 euro. Pentru a accesa un astfel de imprumut este nevoie ca solicitantii sa primeasca salariul pe un card emis de Bancpost. Banca se adreseaza cu aceasta noua oferta si celor care vor sa-si refinanteze alte credite, iar in plus le ofera pana pe 15 mai si comision zero la acordare (standard este 2,5%).

Cele doua oferte reprezinta maximum pe piata in materie de sume ce pot fi obtinute fara garantii. Alte cateva banci acorda credite de nevoi peste media pietei. Astfel,  Raiffeisen Bank, UniCredit Tiriac Bank, BCR si Piraeus Bank au in oferta credite de nevoi de pana la 20.000 euro. Majoritatea bancilor de pe piata acorda pana la 15.000, fiind vorba aici despre jucatori precum Banca Transilvania, Banca Romaneasca, BRD, ING Bank, Credit Eruope Bank, Millennium Bank, Libra Bank, Garanti Bank, sau chiar mai putin, 10.000 euro, precum in cazul Alpha Bank, OTP Bank sau Volksbank.

In unele situatii, burlacia se poate dovedi un dezanvantaj daca solicitantul este interesat sa obtina imprumuturi de valori mai mari. Este cazul Volksbank, unde persoanele necasatorite pot imprumuta pana la jumatate din sumele accesibile familiilor, respectiv 17.500 lei sau 5.000 euro, fata de 35.000 lei sau 10.000 euro.
 
Bogdan Popescu

ANUNT IMPORTANT. In perioada 17 – 19 aprilie 2008, la Institutul Bancar Roman, va avea loc cea de-a doua editie a TARGULUI BANKINGJOBS. Evenimentul ofera tuturor celor care doresc sa se angajeze in domeniul bancar un bun prilej de a intra in contact direct cu specialistii de resurse umane ale institutiilor de credit. Alte detalii pe www.targulbankingjobs.ro .

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos