De miercuri avem Depozitar Central

Societatile de registru independent si Bursa de Valori Bucuresti (BVB) sunt obligate, incepand de miercuri, sa puna la dispozitia Depozitarului Central registrele consolidate ale emitentilor tranzactionati pe pietele reglementate, anunta Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CVNM). Actionarul majoritar al Depozitarului este BVB. Supravegherea Depozitarului Central va fi realizata de catre CNVM, responsabilitate impartita cu Banca

Societatile de registru independent si Bursa de Valori Bucuresti (BVB) sunt obligate, incepand de miercuri, sa puna la dispozitia Depozitarului Central registrele consolidate ale emitentilor tranzactionati pe pietele reglementate, anunta Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CVNM). Actionarul majoritar al Depozitarului este BVB. Supravegherea Depozitarului Central va fi realizata de catre CNVM, responsabilitate impartita cu Banca Nationala a Romaniei in cazul operatiunilor de compensare-decontare.

Incepand din 3 ianuarie 2007, prestarile de servicii de depozitare si registru de catre oricare alta societate cu exceptia Depozitarului Central vor fi considerate activitati neautorizate de catre CNVM.

Societatile de registru independent vor putea efectua operatiuni doar pentru companiile nelistate pe o piata reglementata.

CNVM a autorizat, in luna iunie, infiintarea Depozitarului Central, care va realiza operatiunile de depozitare, registru pentru emitentii de valori mobiliare si compensare-decontare a tranzactiilor cu valori mobiliare.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos