Cursa tot mai stransa pentru pozitiile din afara podiumului bancilor

Cursa tot mai stransa pentru pozitiile din afara podiumului bancilor

Dupa primele sase luni ale acestui an, diferenta de active dintre locul 4 si 5 din ierarhia bancilor dupa acest indicator s-a redus foarte mult. Pe pozitia a patra se situeaza UniCredit Tiriac, banca nascuta anul acesta in urma fuziunii dintre UniCredit si HVB Tiriac, care a raportat la sfarsitul primul semestru un nivel al

Dupa primele sase luni ale acestui an, diferenta de active dintre locul 4 si 5 din ierarhia bancilor dupa acest indicator s-a redus foarte mult. Pe pozitia a patra se situeaza UniCredit Tiriac, banca nascuta anul acesta in urma fuziunii dintre UniCredit si HVB Tiriac, care a raportat la sfarsitul primul semestru un nivel al activelor de 3,6 miliarde euro, in scadere cu 4% fata de sfarsitul lui 2006. In schimb Banca Transilvania, ocupanta locului 5, a inregistrat in aceeasi perioada cresteri de 22% a activelor, nivelul acestora ajungand la 3,15 miliarde euro. In aceste conditii, diferenta dintre nivelul activelor detinute de UniCredit Tiriac si Banca Transilvania s-a redus practic la jumatate in comparatie cu situatia de la sfarsitul anului trecut. Astfel, la 31 decembrie 2006 activele insumate ale UniCredit si HVB Tiriac depaseau cu aproximativ 1 miliard de euro nivelul inregistrat de banca Transilvania, in timp ce la jumatatea lui 2007 acest ecart a scazut sub 500 milioane euro.

Aceasta evolutie a activelor UniCredit (in paranteza trebuie spus ca obiectivul declarat al celor de la UniCredit nu a fost niciodata nivelul activelor, ci profitabilitatea) a cimentat pozitia a treia a celor de la Raiffeisen Bank. Activele Raiffeisen au urcat la sfarsitul lui iunie la 4,93 miliarde euro, in crestere cu 6,4% fata de finele anului trecut. Ecartul din activele Raiffeisen Bank si UniCredit Tiriac s-a dublat in primele sase luni, de la 600 milioane euro la 1,3 miliarde euro.

Pozitia detinuta de Banca Transilvania in clasamentul bancilor dupa active este insa amenintata de cei de la Bancpost. Potrivit declaratiilor presedintelui executiv al bancii din Ziarul Financiar, Bancpost vrea sa incheie anul pe locul 5. „Pentru intregul an ne-am stabilit ca obiectiv cresterea veniturilor operationale cu 54%, precum si o majorare a activelor cu 56%, ceea ce ne va permite o posibila repozitionare de pe locul sase pe locul cinci", declara Manuela Plapcianu in ZF. Bancpost a incheiat primele sase luni cu active de aproximativ 3 miliarde euro, in crestere cu 22,6%.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos