Cumparaturile cu cardul, recompensate cu bonusuri in cash

Cumparaturile cu cardul, recompensate cu bonusuri in cash

Piata cardurilor si utilizarea lor pentru achitarea cumparaturilor (practic scopul pentru care au fost create de la bun inceput!), reprezinta in continuare un aspect deficitar al sectorului bancar romanesc. Contextul actual a mutat interesul bancilor de la credite, pentru acordarea carora resursele „s-au subtiat” drastic, catre atragerea de depozite si carduri. In aceste conditii, bancile

Piata cardurilor si utilizarea lor pentru achitarea cumparaturilor (practic scopul pentru care au fost create de la bun inceput!), reprezinta in continuare un aspect deficitar al sectorului bancar romanesc. Contextul actual a mutat interesul bancilor de la credite, pentru acordarea carora resursele „s-au subtiat” drastic, catre atragerea de depozite si carduri. In aceste conditii, bancile amplifica eforturile de impulsionare a utilizarii cardurilor. Perioada sarbatorilor de iarna de anul acesta se remarca printr-o absenta aproape totala a promotiilor pentru credite (exista cateva exceptii), dar printr-un numar mult mai ridicat al ofertelor dedicate cardurilor si a celor de credit in special.

Un nou impuls pe piata cardurilor vine din partea BCR, care vine cu o campanie de incurajare a platii cu cardul la comercianti, prin recompensarea clientilor care efectueaza astfel de tranzactii. Sistemul este asemanator cu cel practicat deja de BRD si Garanti Bank pentru cardurile de credit, prin care clientii primesc bonusuri sau puncte la la fiecare plata cu cardul la comercianti. Noutatea promotiei BCR este ca bonusurile acordate celor care platesc cu cardul la POS sunt sub forma bani lichizi, care se varsa in contul clientului si de care acesta poate sa dispuna dupa cum doreste. Mai mult, banca recompenseaza plata la comerciant cu orice card BCR, de debit sau credit, in timp ce sistemele de recompensare precum cele de la BRD sau Garanti vizeaza numai cardul de credit.

Campania promotionala demarata de BCR se deruleaza pana la sfarsitul lunii mai 2009. Bonusul acordat de banca este de 0,6% din suma platita de client cu cardul la POS-urile comerciantilor. De exemplu, pentru o plata de 1.000 lei, detinatorul cardului va fi recompensat cu 6 lei. Clientii vor primi in conturile lor bonusul aferent platilor efectuate in perioada de campanie in doua transe: in luna februarie si în luna iunie a anului viitor.

“Scopul acestei campanii este educarea oamenilor in spiritul folosirii cardurilor pentru efectuarea platilor la comercianti. In momentul acesta doar 11% dintre tranzactiile cu cardul se fac prin intermediul POS-ului, iar tinta noastra pe termen mediu este sa ajungem la 15%. Plata cu cardul face parte din obiceiurile zilnice in tarile occidentale si credem ca acest obicei trebuie sa ia o amploare mai mare si in Romania”,  a declarat Igor Zganjer, director executiv al Directiei Carduri din BCR.

La BRD si Garanti Bank, pentru al lor Punct Card, respectiv Bonus Card, bonusurile oferite clientilor care utilizeaza cardul de credit pentru plata la comercianti pot fi utilizate cheltuite doar la magazinele partenere bancilor. In schimb, la utilizarea cardului in aceste magazine, bonusurile sau punctele primite de clienti sunt mai mari. De asemenea, cei de la BRD permit acumularea de puncte si in cazul in care clientul plateste cu cardul factura de utilitati.

Cele doua sisteme functioneaza foarte asemanator. La BRD, pentru fiecare leul cheltuit la comerciant sau pe internet cu Punct Card (exceptand partenerii), clientul primeste 1 punct, in timp ce plata facturii cu cardul se recompenseaza cu 0,5 puncte. La plata in magazinele partenere bancii se pot obtine puncte mai multe: 2 pentru fiecare leul cheltuit, daca sumele sunt mai mici de 150 de lei, si 2,5 puncte pentru fiecare leul cheltuit, daca nota de plata depaseste aceste prag. Aceste puncte se acumuleaza, iar valoarea bonusului ce poate fi utilizat de client este de 0,5% din suma punctelor.

In cazul Bonus Card de la Garanti, clientii primesc un bonus de 0,5% din cumparaturile platite cu cardul, iar daca este vorba despre magazinele partenere ale bancii, acest bonus este 1%-5% din suma, majoritatea comerciantilor oferind 1%. De exemplu, daca un client face o plata de 500 de lei cu Bonus Card intr-un magazin oarecare, precum si o alta plata de aceeasi valoare intr-un magazin partener Garanti, in care bonusul este de 1%, va acumula 7,5 lei. Daca acelasi scenariu se aplica pentru un utilizator de Punct Card de la BRD, bonusul ar fi de 8,75 lei. 

Bogdan Popescu

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos