Cum va afecta criza de la Millennium BCP investitia acesteia pe piata romaneasca

Cum va afecta criza de la Millennium BCP investitia acesteia pe piata romaneasca

Analistii internationali asteapta cu sufletul la gura initierea afacerilor Millennium BCP in Romania, considerand ca acest moment ar putea fi unul de cotitura pentru banca portugheza. Cotidianul lusitan Diario Economico (vezi aici) noteaza ca inceperea operatiunii din Romania, prevazuta pentru sfarsitul lunii septembrie, va constitui un prim test pentru Millennium BCP, in conditiile in care

Analistii internationali asteapta cu sufletul la gura initierea afacerilor Millennium BCP in Romania, considerand ca acest moment ar putea fi unul de cotitura pentru banca portugheza. Cotidianul lusitan Diario Economico (vezi aici) noteaza ca inceperea operatiunii din Romania, prevazuta pentru sfarsitul lunii septembrie, va constitui un prim test pentru Millennium BCP, in conditiile in care institutia de credit se confunta de ceva timp cu o criza interna, alimentata de lupta pentru putere dintre presedintele Jardim Goncalves si CEO-ul Paulo Teixeira Pinto. Ziarul The Portugal Resident (vezi aici) anunta ca aceste probleme la nivelul conducerii au aparut dupa esecul actiunii de cumparare a rivalei BPI (Banco Portugues de Investimento). Conform analistilor de la Banco Espirito Santo, esecul BCP de a cumpara alta banca si a-si majora astfel cota de piata o fac vulnerabila in fata unei oferte de preluare. De asemenea, BCP are un actionariat fragmentat, in care investitori internationali si locali detin 60%, in timp ce un singur actionar nu poate detine mai mult de 10% din drepturile de vot in Consiliul de Administratie.

"Avand in vedere faptul ca administratorii se concentreaza asupra altor chestiuni decat cele legate de activitatea normala, intreaga strategie a bancii sfarseste prin a fi afectata", a mentionat Luis Duarte, analist al Caixa -Banca de Investitii. De altfel, potrivit unei surse din sectorul bancar citate de Diario Economico, Millennium BCP a inceput sa piarda clienti din sfera marilor companii, unde tranzactiile sunt efectuate pe baza de incredere.

In aceste conditii, in cazul in care calendarul anuntat cu prilejul ‘Investor Day’, pe 1 iunie, nu va fi respectat, piata ar putea interpreta intarzierea drept un semnal ca activitatea operationala a grupului este afectata de criza interna care se manifesta in ultimele saptamani.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos