Cum te scapa bancile de datorii

Cum te scapa bancile de datorii

De cate ori nu ati ajuns la sfarsitul lunii si v-ati dat seama ca iar nu ati reusit sa ajungeti pe la casieriile furnizorilor de servicii ca sa va platiti facturile? Si asta nu pentru ca nu ati avut bani sa le platiti, ci doar pentru ca efectiv nu ati avut timp sa o faceti.

De cate ori nu ati ajuns la sfarsitul lunii si v-ati dat seama ca iar nu ati reusit sa ajungeti pe la casieriile furnizorilor de servicii ca sa va platiti facturile? Si asta nu pentru ca nu ati avut bani sa le platiti, ci doar pentru ca efectiv nu ati avut timp sa o faceti. Din ce in ce mai multi oameni isi incheie ziua de munca dupa ce majoritatea casieriilor s-au inchis de mult. Si atunci se pune problema, cum reusim sa platim facturile?

Solutia vine de la banci

Plata facturilor pentru servicii telefonice, servicii administrative, de utilitate publica (salubritate, gaze, apa, energie electrica etc.) sau alte plati regulate care se factureaza pot fi trecute in sarcina bancii. Ea te va degreva de urmarirea efectuarii platilor si vei avea certitudinea ca facturile vor fi platite la timp. Pentru a avea acces la aceste facilitati trebuie sa subscrii la serviciul "direct debit" oferit de o mare parte din banci. Din acel moment singura ta grija va fi aceea de a asigura soldul necesar pentru plata facturilor in contul curent.

Cum functioneaza serviciul

In primul rand trebuie sa ai un cont curent in lei deschis la o banca care ofera acest serviciu. In al doilea rand va trebui sa inchei o conventie de plata prin care mandatezi banca pentru ati debita contul in vederea platii facturilor emise de catre beneficiar. In acelasi timp te obligi sa-ti alimentezi contul, astfel incat sa ai fonduri suficiente acoperirii valorii facturilor emise de beneficiari la data scadentei lor. Decontarea sumei de plata catre beneficiarul facturii se efectueaza de catre banca prin debitarea contului tau si transferarea acesteia in contul beneficiarului. Aceasta modalitate de plata nu necesita autorizarea prealabila de catre tine pentru fiecare operatiune efectuata. Poti tine o evidenta clara a platilor efectuate prin faptul ca vei primi in continuare la domiciliu facturile lunare, in paralel cu acestea primind si de la banca extrase de cont in care sunt evidentiate platile respective. Daca intr-o anumita luna nu vrei ca banca sa-ti plateasca o anumita factura, printr-o simpla cerere ai posibilitatea de a anula plata respectivei facturi.

In momentul de fata bancile care ofera acest serviciu sunt BRD, Citibank, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, ABN Amro, BCR, HVB-Tiriac si Unicredit Romania.

Cosmin Meleaca
cosmin.meleaca@bankingnews.ro 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos