Cum se vede executarea silita pe internet: aproape 1.581 de licitatii de la 18 banci

Cum se vede executarea silita pe internet: aproape 1.581 de licitatii de la 18 banci

Finalul de an aduce in prim plan un adevar dureros pentru romanii care nu si-au mai putut onora angajamentele de plata a ratelor scadente la credite, reprezentat de faptul ca bancile si-au intesificat activitatea de executare silita a garantiilor constituite. O analiza realizata de publicatia online www.bankingnews.ro arata, la finalul primaverii acestui an, ca la

Finalul de an aduce in prim plan un adevar dureros pentru romanii care nu si-au mai putut onora angajamentele de plata a ratelor scadente la credite, reprezentat de faptul ca bancile si-au intesificat activitatea de executare silita a garantiilor constituite. O analiza realizata de publicatia online www.bankingnews.ro arata, la finalul primaverii acestui an, ca la acea vreme existau 16 institutii de credit care-si promovau pe propriile pagini de internet 621 de anunturi de vanzare bunuri imobiliare aflate in procedura de executare silita. Intre timp, situatia s-a schimbat radical din ambele privinte: numarul de banci a crescut la 18, iar totalul anunturilor a urcat la aproape 1.600. Ambele cifre arata ca bancherii iau din ce in ce mai in serios posibilitatea de a recupera banii prin valorificarea garantiilor, chiar daca la inceputul anului evitau sa se gandeasca la executarea silita ca la o solutie viabila, preferand sa sustina mai mult activitatea de restructurare a creditelor cu probleme.

Banca Transilvania si BRD, cele mai agresive

Executarea silita a devenit o obisnuita pentru banci si in mediul on-line, unde nu mai putin de 18 institutii de credit si-au pus la lucru paginile de internet pentru a gasi clienti dispusi sa achizitioneze unul dintre bunurile imobile scoase la vanzare. Interesant este faptul ca, fata de luna mai 2010 cand numai 16 banci (Alpha Bank, CEC Bank, BCR, Credit Europe Bank, Banca CR Firenze, ING Bank, Romanian International Bank, Bank Leumi, Marfin Bank, OTP Bank, Piraeus Bank, ProCredit Bank, Raiffeisen Bank, Banca Romaneasca, UniCredit Tiriac Bank si Volksbank) incercau sa valorifice bunurile executate silit si pe propriile site-uri, la acestea s-au adaugat doi dintre cei mai importanti actori din sistemul bancar romanesc: BRD si Banca Transilvania. Cele doua banci au ales chiar sa-si construiasca portaluri dedicate activitatii de promovare a anunturilor de vanzare a garantiilor. Nu degeaba, pentru ca intr-un clasament dupa numarul de anunturi de licitatii pentru valorificarea bunurilor imobiliare executare silit, Banca Transilvania si BRD se afla deja pe primele doua locuri. Institutitia de credit de la Cluj a postat pe pagina de internet dedicata aproape 340 de anunturi de vanzare a unor proprietati industriale (21), terenuri (120), apartamente (98), case/vile (69) si spatii comerciale/birouri (30). Si BRD mizeaza pe un asemenea site specializat, unde promoveaza 235 anunturi pentru vanzarea a 11 cladiri industriale, 142 de imobile rezidentiale, 12 spatii comerciale si 70 de terenuri.

               Topul bancilor dupa numarul de anunturi de licitatii

 

Banca

Numarul de anunturi de vanzare

a bunurilor imobile executate silit

Banca Transilvania  338
BRD  235
CEC Bank  199
Credit Europe Bank  115

BCR

 102
Raiffeisen Bank  94
Bank Leumi  75
OTP Bank  65
Piraeus Bank  61
Banca Romaneasca  60
UniCredit Tiriac Bank  58
ProCredit Bank  48
Alpha Bank  44
Banca CR Firenze  27
ING Bank  22
Voksbank  21
RIB  13
Marfin Bank  4

 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos