Cum se spala sectorul bancar pe maini. Isarescu: bancile au fost doar intermediari. Populatia a gresit! Unde?

Cum se spala sectorul bancar pe maini. Isarescu: bancile au fost doar intermediari. Populatia a gresit! Unde?

Bancile sunt responsabile de indatorarea excesiva a Romaniei, afirma Mugur Isarescu, in cadrul evenimentului ce se afla in desfasurare la BNR. Acesta reaminteste ca datoria externa a Romaniei, care urca la aproape 90 de miliade de euro in prezent, era zero după Revolutie si a fost creata in mare parte de sectorul privat, prin decizia

Bancile sunt responsabile de indatorarea excesiva a Romaniei, afirma Mugur Isarescu, in cadrul evenimentului ce se afla in desfasurare la BNR. Acesta reaminteste ca datoria externa a Romaniei, care urca la aproape 90 de miliade de euro in prezent, era zero după Revolutie si a fost creata in mare parte de sectorul privat, prin decizia a milioane de oameni, spune guvernatorul BNR Mugur Isarescu.  "E clar ca decizia de indatorare a Romaniei pe canalul acesta a fost democratica, nu a luat-o X sau Y. Numai intre 2007 si 2009 s-au cumparat un milion de masini noi, in valoare de 17 miliarde de euro", a spus Isarescu la seminarul organizat in colaborare cu Finmedia.

Seful BNR crede ca bancile au fost doar "intermediari". "Bancile au fost intermediari, putem sa spunem ca au ademenit populatia, daca suntem rai si ii provocam pe bancheri  la o discutie tovaraseasca, dar nu s-au imprumutat ele ca sa indatoreze Romania, s-au imprumutat romanii", afirma Isarescu.

Cum se spala sectorul bancar pe maini? Pai, nu Domnul Isarescu afirma ca populatia a gresit fiind neinformata, fiind novici in acest sector, fiind de inteles. De unde sa stie clientul de unde se imprumuta banca? De unde are clientul informatiile economice necesare? Cumva gasim afisat la intrarea in banca metodele de finantare ale institutiilor bancare, reguli, consecinte? Unii dintre noi nu gaseam (multi ani la rand), in contract, dobada si DAE, dar traseul banilor! Unde a gresit populatia si unde BNR?

Ana Roman

 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos