credius.ro

Cum se munceste intr-o banca. Dovada

19 ianuarie 2011

Pe parcursul unui semestru universitar, specialistii de la RBS Romania le-a explicat studentilor din anul 3 ai Facultatii de Relatii Economice Internationale, ASE Bucuresti, cum se munceste intr-o banca. Cursurile au fost sustinute de specialisti din cadrul RBS Romania, precum si de reprezentanti ai conducerii bancii.

 

 

Programul ofera tinerilor acces la informatii despre sistemul bancar, notiuni despre economie, bugetul familiei sau despre planificarea unei afaceri. Pentru a absolvi acest curs, studentii au realizat lucrari pe teme financiare ce au fost evaluate de angajatii bancii implicati in calitate de voluntari. „Ne-a permis sa aflam cum functioneaza lucrurile intr-o banca, cu ce se ocupa fiecare departament in parte, si sa ne raspundem mai usor la intrebarea daca vrem sa urmam o cariera in acest domeniu”, spune un student.

    „MoneySense isi propune sa educe tinerii, astfel incat acestia sa-si insuseasca si sa poata folosi notiunile financiar-bancare de baza. Educatia financiara pe care o oferim tinerilor prin proiecte de acest tip se va reflecta in optiunile pe care le vor face in viitor. Temele pe care le-au abordat studentii in cadrul studiilor de caz denota interesul crescut cu care privesc acest domeniu” a declarat Johan Gabriels, CEO RBS Romania, prezent in cadrul festivitatii de premiere.

Dintre temele alese de studenti pentru studiile de caz putem aminti: „Responsabilitate sociala in domeniul bancar”, „Aministrarea finantelor personale”, „Managementul relatiilor cu clientii”, „Internet banking”, „Abordarea clientiilor pe timp de criza” sau „Analiza pietei bancare romanesti”.

Intre octombrie 2010 – ianuarie 2011, 49 de studenti au absolvit editia programului „MoneySense - Cultura si etica bancara”, beneficiind astfel de credite transferabile. Seminariile organizate de RBS Romania in parteneriat cu Facultatea de Relatii Economice Internationale sunt incluse in programa cursurilor universitare.

    „Intr-o lume din ce in ce mai pragmatica si competitiva, cursul de Cultura si etica bancara MoneySense este mai mult decat binevenit, deoarece ofera o pregatire suplimentara de exceptie, de natura mai ales practica, precum si o mai mare vizibilitate a parteneriatului Facultatii de Relatii Economice Internationale cu mediul de afaceri, in acest caz, RBS Romania. Totodata, sa nu uitam ca nu cel care stie totul, ci cel care stie ce trebuie este un om informat si competent. Acest curs contribuie din plin la atingerea unui asemenea standard.”, a declarat Prof. Univ. Dr. Silviu Negut, Decanul Facultatii de Relatii Economice Internationale din cadrul ASE.

Cea de-a doua editie a programului MoneySense a inceput in semestrul I al anului scolar si are drept obiectiv oferirea de sesiuni de educatie financiara pentru 2.500 de tineri din 12 orase din intreaga tara. In licee programul se deruleaza in parteneriat cu Fundatia CREDE si AIESEC Romania.

MoneySense este programul de educatie financiara al grupului RBS, care se desfasoara de peste 15 ani la nivel international, fiind unul dintre cele mai importante programe de acest tip din Marea Britanie si Irlanda. Obiectivul programului este sa ofere acces la informare si educatie financiara pentru un numar tot mai mare de persoane, atat tineri, cat si clienti actuali si potentiali.

MoneySense ofera si informatii de educatie financiara prin intermediul website-ului programului www.rbsmoneysense.ro. Astfel, oricine este interesat poate sa acceseze gratuit brosura MoneySense, un mic ghid financiar despre administrarea finantelor personale.
 

Alte articole

credius.ro
credius.ro
Ooni Koda
© Copyright 2024 InfoBancar

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro