Cum ne influenteaza eliminarea avansului

Cum ne influenteaza eliminarea avansului

Din primavara acestui an, romanii vor avea posibilitatea de a accesa imprumuturi pentru locuinta cu un avans mai mic de 25% sau chiar fara. Aceasta oportunitate este oferita de modificarea legislatiei privind creditarea persoanelor fizice, prin care BNR lasa la latitudinea bancilor stabilirea nivelului contributiei proprii in cazul unui credit ipotecar. In acelasi timp, banca

Din primavara acestui an, romanii vor avea posibilitatea de a accesa imprumuturi pentru locuinta cu un avans mai mic de 25% sau chiar fara. Aceasta oportunitate este oferita de modificarea legislatiei privind creditarea persoanelor fizice, prin care BNR lasa la latitudinea bancilor stabilirea nivelului contributiei proprii in cazul unui credit ipotecar. In acelasi timp, banca centrala a mentinut restrictiile privind limita de indatorare, prin care se stabileste ca rata la un credit ipotecar nu poate depasi 35% din venitul net al solicitantului, 30% in cazul unui credit de consum, iar suma ratelor datorate este de maxim 40% din venitul net.

Mai multe banci au anuntat deja ca vor oferi produse de creditare fara avans, precizand insa ca eliminarea avansului va atrage dupa sine si o scumpire a imprumutului. Este cazul unor institutii de credit precum Banca Transilvania, Bancpost, Volksbank sau Domenia Credit.

Avand in vedere ca aceasta situatie, este interesant de aflat cum este perceputa aceasta masura la nivelul consumatorului. In acest sens, va invitam sa raspundeti „Va avantajeaza eliminarea avansului la creditele pentru locuinta?”, in cadrul unui sondaj initiat de BankingNews, pe care il puteti gasi in partea inferioara a coloanei din dreapta a paginii.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos