Cum iti iei doua credite pe aceeasi ipoteca

Cum iti iei doua credite pe aceeasi ipoteca

Romanii isi pot ipoteca a doua oara locuinta pentru a obtine un credit de la banca, relateaza ProTv. Acest lucru este posibil datorita cresterii substantiale a valorii apartamentelor din ultimii ani. Astfel, cei care si-au achizitionat un apartament apeland la un credit ipotecar vor putea sa se imprumute inca o data la banca garantand noul

Romanii isi pot ipoteca a doua oara locuinta pentru a obtine un credit de la banca, relateaza ProTv. Acest lucru este posibil datorita cresterii substantiale a valorii apartamentelor din ultimii ani. Astfel, cei care si-au achizitionat un apartament apeland la un credit ipotecar vor putea sa se imprumute inca o data la banca garantand noul credit cu aceeasi locuinta. Cei care vor sa beneficieze de aceasta facilitate oferita de banci vor trebui sa indeplineasca doua conditii: Prima conditie este ca pretul locuintei sa fi crescut considerabil fata de data cand a fost ipotecata prima data, iar a doua conditie este ca salariul celui care doreste un nou imprumut sa fi crescut cu aproximativ 50%. Aceasta a doua conditie este necesara pentru a putea suporta si rata noului credit.

 „Clientul isi poate ipoteca imobilul pana la momentul la care suma tuturor creditelor pentru care se constituie aceasta garantie este 75% din valoarea ipotecata. Exista credite personale care sunt garantate cu ipoteca, cum ar fi cele de reamenanjare sau de imbunatatire a locuintei”, a declarat pentru ProTv Adrian Chira, director retail la HVB Tiriac Bank.

Daca valoarea imobilului s-a dublat, el mai poate fi ipotecat inca odata pentru achizitia unui nou credit cu o valoare de peste 10 000 de euro. De exemplu, valoarea de achizitie a unui apartament in urma cu doi ani era de 30 000 de euro. Clientul a obtinut un credit ipotecar in valoare de 22 500 de euro pe o perioada de 20 de ani. Venitul sau era de 570 de euro. Acum apartamentul costa dublu, si poate fi ipotecat din nou, astfel incat proprietarul mai poate poata lua un credit de 15 000 de euro. Insa, pentru a putea plati a doua rata, el va trebui sa aiba venituri de cel putin 849 de euro.

„Ar trebui ca persoanele care doresc acest sistem sa se adreseze in primul rand bancii de la care au luat primul credit”, considera Radu Ghetea, presedintele Consiliului de Administratie Alpha Bank.

De asemenea, obtinerea unui credit suplimentar pe ipoteca deja constituita la banca este posibila si in cazul in care dobanda la creditul deja contractat a scazut, ceea ce inseamna o rata lunara mai mica. Astfel, gradul de indatorare al clientului se reduce, acesta avand posibilitatea de a completa diferenta pana la limita de indatorare cu un nou credit garantat cu ipoteca. 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos