Cum faci rost de credit din cateva click-uri

Cum faci rost de credit din cateva click-uri

Persoanele care vor sa obtina un credit de valoare relativ redusa, intr-o perioada foarte scurta de timp, pot apela la serviciile companiilor specializate in acordarea creditelor la distanta. Daca pana nu demult acestea ofereau posibilitatea accesarii unui imprumut prin intermediul telefonului sau in magazine, in ultimul timp contractarea unui astfel de credit poate fi realizata

Persoanele care vor sa obtina un credit de valoare relativ redusa, intr-o perioada foarte scurta de timp, pot apela la serviciile companiilor specializate in acordarea creditelor la distanta. Daca pana nu demult acestea ofereau posibilitatea accesarii unui imprumut prin intermediul telefonului sau in magazine, in ultimul timp contractarea unui astfel de credit poate fi realizata si pe Internet. Ofertele mizeaza pe flexibilitate, rapiditate si confort, deoarce spre deosebire de creditele bancare, nu trebuie sa te deplasezi la unitate pentru depunerea dosarului. De asemenea, potentialii clienti nu trebuie sa prezinte nicio garantie atunci cand contracteaza creditul. Insa, cei care vor sa beneficieze de o asemenea oferta trebuie sa stie ca rapiditatea combinata cu asumarea unui risc mai ridicat are si un pret pe masura, intrucat costul acestor imprumuturi este mai ridicat decat in cazul creditelor de nevoi personale fara garantii.

Compania franceza Cetelem a  lansat creditul de nevoi personale prin Internet, denumit “C-net”, cu aprobare si transmiterea contractului on-line. Pe site-ul Cetelem exista o aplicatie de tip calculator rate care permite solicitantului sa isi faca o idee despre efortul lunar de rambursare, dupa ce in prealabil acesta selecteaza tipul proiectului ce se doreste a fi finantat si perioada creditului. Pentru a obtine un credit solicitantul trebuie sa completeze un formular on-line si intr-un interval scurt de timp (10 minute de la aplicare, precizeaza compania) va fi anuntat daca este eligibil pentru imprumutul solicitat. In cazul in care compania ii aproba cererea de credit, acesta urmeza sa printeze contractul de credit si sa il expedieze companiei impreuna cu o copie dupa buletin, o adeverinta de venit si un document care sa indice contul IBAN. Banii sunt virati in contul solicitantului in maximum cinci zile. 

Valoarea maxima a unui credit poate ajunge pana la 150.000 lei, iar perioada maxima de creditare este de 10 ani. Dobanda nominala pentru acest credit de nevoi personale variaza intre 7% si 12% pe an, in functie de valoarea si destinatia creditului.Compania percepe si un comision lunar de administrare, aplicat la soldul creditului, cuprins intre 0,3% si 0,5%. De exemplu, pentru un credit de nevoi personale in valoare de 4.000 lei contractat pe o perioada de 4 ani, solicitantul va avea de achitat o rata lunara de aproximativ 123 lei, iar la sfarsitul perioadei de creditare suma rambursata va fi de 5.904 lei.

O alta companie care acorda credit la distanta este compania franceza Cofidis. Cei care doresc sa acceseze un credit de la Cofidis trebuie sa sune la numarul de telefon gratuit pus la dispozitie non-stop de companie sau sa copleteze formularul on-line. Solicitantii primesc acasa documentele necesare din partea institutiei, pe care le vor completa si trimite alaturi de o copie dupa buletin, adeverinta de salariu, o factura recenta la utilitati si o copie dupa un document bancar, in care este specificat contul in care ulterior vor fi virati banii. Informatiile referitoare la aprobarea imprumutului sunt transmise de catre companie prin SMS sau o scrisoare, iar banii pot fi virati in cont in maxim 24 de ore de la aprobare, spun cei de la Cofidis. 

Doritorii pot beneficia de imprumuturi in marime de 2000 lei, 3000 lei, 4000 lei, care sunt oferite pe o perioada de maxim 62 luni, cu o dobanda lunara fixa de 2,21% (26,52% anual). Suma maxima acordata de companie este de 8.000 lei si poate fi contractata pe o perioada de un an, pentru care se percepe o dobanda lunara de 1,53 % (18,36% pe an). Fata de Cetelem, costurile finantarii la Cofidis sunt ceva mai mari. Astfel, pentru un credit in marime de 4.000 lei accesat  pe o perioada de 4 ani, rata lunara de achitat va fi de 139 lei. La sfarsitul perioadei de creditare, suma totala rambursata pentru imprumut va  fi de 6.672 lei, cu 13% mai mult decat in cazul celor de la Cetelem. In cazul  creditului de 8.000 lei rata lunara este de 800 lei. Dupa expirarea perioadei de un an beneficiarul va achita suma de 9.600 lei.

Ludmila Cucia

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos