Cum faci rost de bani cu un simplu telefon

Cum faci rost de bani cu un simplu telefon

Ofertele de creditare inunda piata financiar-bancara romaneasca. Majoritatea bancilor incearca sa stabileasca conditii cit mai flexibile de creditare pentru ca un numar cat mai mare de persoane sa aiba acces la un imprumut. Cu toate acestea exista persoane care, din anumite motive, nu pot sa aiba acces la un imprumut bancar sau au nevoie sa

Ofertele de creditare inunda piata financiar-bancara romaneasca. Majoritatea bancilor incearca sa stabileasca conditii cit mai flexibile de creditare pentru ca un numar cat mai mare de persoane sa aiba acces la un imprumut. Cu toate acestea exista persoane care, din anumite motive, nu pot sa aiba acces la un imprumut bancar sau au nevoie sa obtina un credit intr-o perioada foarte scurta de timp. Anume acest segment de piata a fost tintit de catre britancii de la Provident Financial, care anul trecut au adus in Romania o noua dimensiune a rapiditatii in creditare: creditul oferit direct la domiciliul clientului. O alta oferta a fost lansata de curand de cei de la Cofidis, companie franceza specializata in vanzari de credit la distanta, sumele imprumutate fiind sensibil mai mari decat in cazul anterior, iar perioadele de rambursare mai extinse. “Pana la 8.000 lei cu un simplu telefon”, este anuntul ispititor promovat de companie. Doritorii pot beneficia de imprumut in maxim 24 de ore de la aprobarea dosarului.

Ofertele mizeaza pe flexibilitate, rapiditate si confort, lucruri deloc de neglijat, deoarece spre deosebire de creditele bancare, nu trebuie sa te deplasezi la unitate pentru depunerea dosarului, iar banii ii primesti direct acasa. De asemenea, potentialii clienti nu trebuie sa prezinte nicio garantie atunci cand contracteaza creditul si nici nu trebuie sa justifice destinatia acestuia. Companiile nu percep comisioane de acordare si administrare. Insa cei care vor sa beneficieze de ele trebuie sa stie ca rapiditatea combinata cu asumarea unui risc mai ridicat are si un pret pe masura, intrucat costul acestor imprumturi este mai ridicat decat in cazul creditelor de nevoi personale fara garantii.

Oferta francezilor de la Cofidis cuprinde credite comandate “prin telefon” de valori reduse, ale caror costuri sunt asemanatoare cu cele ale cardurilor de credit. Doritorii pot beneficia de imprumuturi in marime de 2000 lei, 3000 lei, 4000 lei, care sunt oferite pe o perioada de maxim 48 luni, cu o dobanda de 2,21%/luna (26,5%/an). Daca accesati un credit in marime de 3.000 lei trebuie sa achitati o rata de 99 lei timp de 4 ani, suma care include si dobanda. La sfarsitul acestei perioade, suma totala returnata bancii pentru imprumut va fi de 4.750 lei. Creditul de 8000 de lei se acorda pe o perioada maxima de un an, rata fiind de 800 lei, incluzind dobanda 1,58 %/luna (aproape 19%/an). Dupa expirarea perioadei de un an beneficiarul va achita suma de 9.600 lei.

Creditul este rambursat lunar si se achita in data de 10 a fiecarei luni, prin virament bancar la BRD, BCR, sau Raiffeisen Bank, sau prin mandat postal la cel mai apropiat oficiu postal. Totodata, compania  iti ofera posibilitatea de a  rambursa o suma mai mare decat rata minima lunara, fara a plati vreun comision de rambursare anticipata. In cazul in care beneficiarul are probleme si nu reuseste sa achite rata la timp, suma este reesalonata si acesta achita penalizari, marimea lor fiind stabilita in contractul individual. Suma aprobata esta gratuita in totalitate atata timp cat nu se solicita transferul acesteia in contul bancar, operatiune care dureaza maxim 24 de ore.

Cei care doresc sa acceseze un credit de la Cofidis trebuie sa sune la numarul de telefon gratuit pus la dispozitie de companie, care este disponibil non-stop. Solicitantii primesc acasa formularele necesare din partea institutiei, pe care le vor completa si trimite alaturi de o copie dupa buletin, adeverinta de salariu, o factura recenta la utilitati si o copie dupa un document bancar, in care este specificat contul in care ulterior vor fi virati banii. Aproabarea creditului se face in maxim 24 de ore, spun cei de la Cofidis, clientul urmand sa primeasca confirmarea prin SMS sau o scrisoare.

In cazul englezilor de la Provident Financial, procedura de aplicare la un credit incepe cu un telefon si cu o vizita din partea unui consilier al companiei. In comparatie cu Cofidis, Provident ofera suma de valori mai mici, la costuri mai mari, insa cu mai putine acte. Doritorii pot beneficia de un imprumut de pana la 800 lei, in cazul in care creditul este contractat pe o perioada de 26 saptamani si maxim 1500 lei, perioada de contractare fiind 39 saptamani. Ratele se achita saptamanal, iar dupa ce restitui integral imprumutul poti solicita un nou credit, cu o valoare de pana la 2.000 lei, returnabil in maxim 52 de saptamani.

Pentru un credit de 800 lei, contractat pe o perioada de 26 de saptamani, suma totala de rambursat este de 1202  lei, rata saptamanala fiind de 46,26 lei. Ceea ce inseamna ca, timp de jumatate de an beneficarul achita o dobanda de 402 lei, aproximativ 50% din suma contractata. De asemenea, clientii care intampina anumite probleme financiare au posibilitatea sa solicite reesalonarea sumei, fara sa achite penalizari sau taxe suplimentare.

Pentru obtinerea unui astfel de imprumut, solicitantul trebuie sa prezinte dovada unui venit stabil si un act de identitate, care dovedeste cetatenia romaneasca. Firma evalueaza potentialul clientului de a rambursa o anumita suma si in functie de aceasta stabileste valoarea creditului.

Ludmila Tcacenco

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos