Cum creste creditul odata cu casa

Cum creste creditul odata cu casa

Daca deja ti-ai ipotecat casa, asta nu inseamna ca la nevoie nu o mai poti folosi ca si garantie pentru un al doilea credit. Aceasta posibilitate s-a ivit datorita cresterii sustinute a valorii apartamentelor din ultimii ani. Daca si pretul locuintei tale a urmarit trendul pietei, atunci valoarea lui actuala ar putea sa te ajute

Daca deja ti-ai ipotecat casa, asta nu inseamna ca la nevoie nu o mai poti folosi ca si garantie pentru un al doilea credit. Aceasta posibilitate s-a ivit datorita cresterii sustinute a valorii apartamentelor din ultimii ani. Daca si pretul locuintei tale a urmarit trendul pietei, atunci valoarea lui actuala ar putea sa te ajute sa mai contracteze un credit, garantand-ul cu aceeasi locuinta. Domenia Credit, BCR, Raiffeisen Bank sau CEC, sunt cateva dintre institutiile financiar-bancare din Romania care accepta ipoteci de rangul doi pe post de garantie la credit.

Domenia Credit are chiar un instrument dedicat acestei situatii, creditul "Top Up". El este un credit de nevoi personale cu garantie ipotecara ce se adreseaza persoanelor fizice care au un deja un contract de credit ipotecar cu institutia. Perioada de rambursare a imprumutului este de maximum 30 de ani, solicitantul putand beneficia si de o perioada de gratie pana la 2 ani, interval in care va plati numai dobanda. Aceasta perioada de gratie nu este insa obligatorie.

„Un client care are in derulare un credit ipotecar pentru o locuinta, din a carei valoare Domenia Credit a finantat 50%, mai poate beneficia de o suma de bani, respectiv creditul Top Up, de pana la 25% din valoarea locuintei, astfel incat cele doua imprumuturi cumulate sa nu depaseasca 75% din valoarea proprietatii”, ne-a explicat Raluca Ghicuta, marketing coordinator Domenia Credit.

Singura conditie pentru acordarea celui de-al doilea credit este aceea ca veniturile solicitantului sa ii permita sa suporte si rata noului credit. Garantia pentru acest nou imprumut va fi reprezentata de ipoteca de rang II asupra imobilului care deja constituie garantie pentru celalalt contract de credit activ incheiat cu banca.

Astfel ca, daca valoarea imobilului achizitionat de dumneavoastra s-a dublat, il mai puteti ipoteca inca odata pentru achizitia unui nou credit cu o valoare de peste 10.000 de euro. De exemplu, valoarea de achizitie a unui apartament in Bucuresti era de 30.000 de euro acum doi ani. Pentru achizitie s-a obtinut un credit ipotecar in valoare de 22.500 de euro, pe o perioada de 20 de ani. In momentul de fata apartamentul costa cel putin 60.000 de euro si poate fi ipotecat din nou, astfel incat proprietarul mai poate poata lua un credit de 15.000 de euro.

Cat de cautat este un astfel de credit? Oficialii Domenia Credit ne-au declarat ca 10% dintre clientii lor activi au solicitat si au beneficiat deja un credit Top Up. 

Cosmin Meleaca

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos