Cum au scapat bancile de angajati

Cum au scapat bancile de angajati

Concediul de maternitate pare a fi motivul pentru care bancile nu au mai fost nevoie sa disponibilizeze o parte din angajati. Practic, prin aceasta parasire naturala a posturilor de catre tot mai multi functionari bancari, institutiile de credit au reusit sa-si diminueze cheltuielile cu angajatii. Ziarul Financiar trateaza acest subiect interesant, in editia de astazi,

Concediul de maternitate pare a fi motivul pentru care bancile nu au mai fost nevoie sa disponibilizeze o parte din angajati. Practic, prin aceasta parasire naturala a posturilor de catre tot mai multi functionari bancari, institutiile de credit au reusit sa-si diminueze cheltuielile cu angajatii. Ziarul Financiar trateaza acest subiect interesant, in editia de astazi, evidentiind faptul ca "bancherii si-a redus cheltuielile salariale cu angajatii fara sa faca disponibilizari, in contextul in care tot mai multe angajate pleaca in concediu de crestere a copilului si primesc indemnizatie de la bugetul de stat. "Numarul concediilor de maternitate din banca s-a dublat fata de anii anteriori, iar cresterea este evidenta dupa ianuarie 2009, odata cu modificarea legislatiei. Anul trecut, 380 de salariate au intrat in concediu de maternitate", a precizat Irina Kubinschi, Human Resources Director in cadrul Raiffeisen Bank, pentru Ziarul Finaniar. De asemenea, ZF citeaza si un conducator al unei banci din top zece, care spune ca "am fost confruntati cu o avalansa de concedii de maternitate, ceea ce inseamna ca o parte din personal s-a redus temporar voluntar, ceea ce pentru companie este un lucru bun".

Salariatii BCR castiga in medie 2.500 de lei brut lunar

Salariul mediu brut din BCR este de 2.500 de lei (585 de euro), a declarat Dominic Bruynseels, presedintele executiv al bancii, citat de www.wall-street.ro. “In negocierile pe care le-am purtat cu reprezentantii sindicatelor bancii, am convenit ca anul acesta sa nu mai acordam nici prime de Craciun si nici bonusuri pentru vacanta. De asemenea, in urma consultarilor reciproce, am decis sa nu crestem salariile anul acesta”, a mai spus Bruynseels.

 

Ce banci vor angaja in 2010 si in anii urmatori

Studiul de piata "Politica de resurse umane a bancilor" realizat de publicatia online www.bankingnews.ro releva faptul ca, in prezent, piata muncii din domeniul bancar se zbate intre nevoia redusa de personal a institutiilor de credit si disperarea candidatilor. Chiar si in aceste conditii vitrege, potrivit analizei, alcatuita pe baza informatiilor furnizate de reprezentantii departamentelor de resurse umane din cadrul bancilor si a unei laborioase cercetari de piata, activitatea de recrutare va continua pentru cele mai multe banci. Afla amanunte despre proiectele departamentelor de resurse umane din cadrul bancilor autohtone si necesarul de personal accesand studiul de piata "Politica de resurse umane a bancilor", disponibil contra cost aici.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos