Cum arata noua generatie de carduri de debit cu display

Cum arata noua generatie de carduri de debit cu display

MasterCard Europe a anuntat lansarea unui cardul de debit al generatiei urmatoare, primul card de plata cu display. "Banca turca TEB, o filială a BNP Paribas, va deveni primul emitent ce oferă consumatorilor cardul cu display, cu un program de autentificare Maestro® pentru comertul online, care va fi lansat in iulie in Turcia. In curând,

MasterCard Europe a anuntat lansarea unui cardul de debit al generatiei urmatoare, primul card de plata cu display. "Banca turca TEB, o filială a BNP Paribas, va deveni primul emitent ce oferă consumatorilor cardul cu display, cu un program de autentificare Maestro® pentru comertul online, care va fi lansat in iulie in Turcia. In curând, produsul va fi imbunatatit prin adaugarea unor noi caracteristici. Tot in cursul acestui an, Newcastle Building Society din Anglia se va alatura primului proiect pilot in cadrul caruia pe display se poate afisa soldul", se precizeaza intr-un comunicat de presa al MasterCard.

Cum functioneaza
Display Card reprezinta generatia urmatoare a cardurilor de plata, fiind primul card interactiv de pe piata. Functioneaza ca orice alt card, dar contine o mica fereastra si un buton sensibil la atingere. Posesorul de card poate vedea informatii, constand in cifre sau text, pe acea fereastra – de exemplu, o parola dinamică, soldul contului sau suma limita de cheltuit. Din punct de vedere tehnologic, MasterCard a ales ca partener pentru acest program compania elvetiană NagraID Security, specializată in solutii de securitate.

TEB este prima banca din Europa care lanseaza noua tehnologie cu functionalitatea de autentificare. “Cardul este materializarea convingerii noastre ca, daca tehnologia este simplu de folosit, devine cheia ce descuie usa către plati mai simple, fara numerar”, spune Jorn Lambert, Directorul Grupului Produse in cadrul MasterCard Europe. “Consumatorii ne spun ca usurinta folosirii cardului, controlul si securitatea sunt necesare pentru a inlocui costisitorul numerar. Acest card ofera atât nivelul de informatii, cat si siguranta, pe care consumatorii le cauta.”

Bulent Ersoz, Directorul Sistemului de Plata cu Cardul, in cadrul TEB, spune: ”Suntem mandri sa fim prima banca ce aduce acest nou card consumatorilor din Europa. Acest program pilot porneste cu o oferta menită să testeze functionalitatea de autentificare, dar deja ne gandim la fazele umatoare cand vom introduce facilităti suplimentare in alte programe de carduri. Pe masura ce imbunatatim caracteristicile privind comertul online, suntem deja cu un pas mai aproape de momentul cand cardul va deveni un portal mult mai complex pentru clientii nostri.”

Solutia inovatoare MasterCard pentru carduri de debit
MasterCard testeaza functionalitatea display-ului pe carduri, de peste un an, si considera ca aceasta tehnologie a fost dezvoltată suficient ca să poată fi folosita pe cardurile MasterCard. Un produs de la NagraID Security a trecut recent procesul de aprobare CSI, demonstrand ca are nivelurile cerute de rezistentă, siguranta si este in conformitate cu standardele ISO necesare pentru comercializarea si introducerea in standardele si regulile MasterCard.

Cardul cu display permite posesorului sa aiba acces la informatiile de pe card, iar pe viitor, MasterCard si TEB intentionează sa adauge noi facilităti cardurilor cu display. Viitorul card cu display permite posesorului sa aiba acces la informatiile stocate pe card, cum ar fi: soldul contului, o parolă dinamică, situatia punctelor de fidelitate, lista tranzactiilor recente, limita de credit sau de cheltuieli actualizată si suma tranzactiei curente, iar in cazul cardurilor cu facilitatea de incărcare pentru transportul in comun, oferă informatii despre numărul de bilete rămase.

NagraID Security a fost aleasa de catre MasterCard pe baza calitatii si a sigurantei cardurilor cu display, dovedite in timp, a reputatiei din piata, precum si a posibilitătilor multiple privind design-ul si a experientei in dezvoltare si fabricare. Linia de Produse a Cardurilor cu Display MasterCard este disponibila imediat prin intermediul Gemalto, partenerul NagraID.

Generarea unei parole unice pe cardul cu display
O altă caracteristică importantă a cardului cu display este functionalitatea autentificarii de la distanta pentru cardurile de debit. Folosirea cardurilor pe internet este in crestere, iar posesorii acestora solicita mai multe variante de acces, mai mult control si securitate pentru platile cu carduri de debit pe Internet. Posibilitatea de autentificare de la distanta a cardurilor cu display le face foarte convenabile, in special pentru posesorii de carduri care folosesc serviciul de internet banking sau fac cumparaturi online, sporind siguranta acestor tranzactii. Solutia ofera emitentilor posibilitatea de autentificare suplimentara care să faciliteze tranzactiile la distanta prin SecureCode, precum si furnizarea unui dispozitiv optional, ca să inlocuiască sau să lucreze in paralel cu dispozitivele cititoarelor CAP (autentificare pe baza tehnologiei cu cip) existente, oferite de banci posesorilor de carduri din Europa. Display Card se alătură solutiilor MasterCard de autentificare existente (cititorul CAP, CAP mobil, SMS CAP).

Soldul contului va putea fi vizualizat pe cardurile cu display
O caracteristica importanta a cardurilor cu display este posibilitatea de a afisa soldul contului pe cardurile prepaid sau de debit. Această facilitate a obtinut un scor important in cercetarile in rândul tuturor segmentelor de consumatori. Conform unui studiu, 57% dintre utilizatorii cardurilor de debit ar folosi mai des un card care are optiunea de afisare a soldului. De asemenea, exista potential pentru reduceri de costuri: cercetarile din SUA arata ca 70% dintre apelurile la Call Center se fac de pe telefoane mobile si 50% dintre ele sunt intrebari de baza, cum ar fi cele despre soldul existent pe cont.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos