Cum arata lupta pentru suprematia teritoriala

Cum arata lupta pentru suprematia teritoriala

Potrivit studiului de piata "Topul bancilor dupa reteaua teritoriala", cele mai active si vizibile 31 de banci de pe piata bancara din Romania au impreuna peste 6.400 sucursale. Studiul de piata releva faptul ca 14 institutii de credit au reusit sa-si construiasca retele teritoriale de peste 100 de agentii, in timp ce, dintre acestea, numai

Potrivit studiului de piata "Topul bancilor dupa reteaua teritoriala", cele mai active si vizibile 31 de banci de pe piata bancara din Romania au impreuna peste 6.400 sucursale. Studiul de piata releva faptul ca 14 institutii de credit au reusit sa-si construiasca retele teritoriale de peste 100 de agentii, in timp ce, dintre acestea, numai 5 banci se pot lauda cu o vizibilitate de top asigurata de un numar mai mare de 500 de unitati bancare, celelalte 9 institutii plasandu-se in intervalul 100 – 300 sucursale.

Avand in vedere planurile de dezvoltare a retelelor teritoriale pentru urmatorii ani, se pot observa cateva "lupte" directe care se pun in scena. Astfel, principala confruntare se da intre Raiffeisen Bank si Banca Transilvania, pe care le despart in acest moment numai 22 de unitati. Banca de la Cluj are ca obiectiv pentru anul acesta inaugurarea unui numar de agentii suficient pentru a se apropia periculos de banca austriaca, daca nu chiar de a o depasi, mai ales daca Raiffeisen Bank va continua procesul comasare a retelei teritoriale, inceput in 2009 si continuat in primul trimestru din 2010. O alta "batalie" corp la corp se poarta intre Bancpost, UniCredit Tiriac Bank si ING Bank. In acest caz, pozitia Bancpost ocupata in topul bancilor dupa numarul de sucursale este vizata de celelalte banci, in calitate de urmaritori. Daca UniCredit Tiriac Bank lucreaza in prezent la un plan de expansiune, pe care ar urma sa-l aprobe actionarul principal, in cazul bancii olandeze lucrurile sunt mai simple, ING Bank continuandu-se, incet dar sigur, dezvoltarea retelei prin sistemul de franciza.

Afla amanunte despre planurile de investitii ale unora dintre cele mai importante 15 banci din tara noastra ce fac obiectul analizei (Raiffeisen Bank, GE Garanti Bank, Bank of Cyprus, BCR, Banca Romaneasca, Romanian International Bank, ATEbank, Millennium Bank, CEC Bank, Credit Europe Bank, Banca Transilvania, UniCredit Tiriac Bank, ING Bank, Intesa Sanpaolo Bank si OTP Bank) din cadrul studiului de piata "Topul bancilor dupa reteaua teritoriala" (click aici!).

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos