Cum arata candidatul ideal pentru o banca

Cum arata candidatul ideal pentru o banca

Bancile continua in acelasi ritm si in 2008 goana dupa angajati in care sunt antrenate de cativa ani. Deschiderea de noi sucursale si cresterea proportionala a nevoii de personal din centrale ofera atat celor fara experienta in banking, cat si celor care deja lucreaza in sistem, numeroase oportunitati de angajare si avansare. Astfel de sanse

Bancile continua in acelasi ritm si in 2008 goana dupa angajati in care sunt antrenate de cativa ani. Deschiderea de noi sucursale si cresterea proportionala a nevoii de personal din centrale ofera atat celor fara experienta in banking, cat si celor care deja lucreaza in sistem, numeroase oportunitati de angajare si avansare. Astfel de sanse sunt oferite de banci toti celor interesati la cea de-a doua editie a targului de joburi BankingJobs, dedicat exclusiv domeniului bancar.

Cei mai cautati pe piata sunt profesionistii, cei care lucreaza deja in sistemul financiar-bancar, insa bancile sunt foarte interesate sa gaseasca tineri fara experienta, avand insa profilul unui viitor bancher. “Cautam tineri ambitiosi, organizati, cu abilitati foarte bune de comunicare si vanzare, carora sa le faca placere sa lucreze cu oamenii si care isi doresc sa se dezvolte din punct de vedere profesional”, spun reprezentantii UniCredit, care intentioneaza sa angajeze anul acesta 1.000 persoane.

La randul lor, cei de la OTP Bank pun pe primul plan, atunci cand vorbesc despre profilul viitorului angajat, doua aspecte: motivatia si profilul comportamental. In viziunea Bancpost, profilul unui viitor angajat imbina 3 elemente centrale: atitudine, abilitati si cunostinte, ponderea intre cele trei elemente depinzand de specificul activitatii. In aceste conditii, la nivelul entry-level foarte importanta este o atitudine pozivita, dublata apoi de un potential de dezvoltare a abilitatilor si cunostintelor, in timp ce pentru posturile de conducere sau cele care presupun riscuri in desfasurarea activitatii toate cele trei elemente sunt la fel de importante.

“Un aspect pe care il investigam in selectarea celui mai bun candidat este motivatia acestuia. Motivatia este un predictor bun pentru obtinerea satisfactiei in munca, iar cei mai buni angajati sunt cei care gasesc satisfactie personala in activitatile si responsabilitatile specifice job-ului. Este importanta pentru noi masura in care munca in sine il va satisface pe angajat”, ne-a declarat Narcisa Marza, recruitment officer Bancpost. De asemenea, arata specialistii in resurse umane a bancilor, una dintre calitatile pe care trebuie sa le posede un candidat este integritatea.

Posturile cu care vor veni bancile la Targul BankingJobs (www.targulbankingjobs.ro) vizeaza atat sucursalele, cat si sediile centrale, pentru acestea din urma fiind vizati, in cele mai multe cazuri, specialisti. Oferta celor de la UniCredit vizeaza pozitii in unitati, pe partea de vanzari, operatiuni, administrare si monitorizare credite, precum si joburi in centrala, in departamentele administrativ, IT, audit, monitorizare si analiza credit si risc. Persoanele carora se adreseaza sunt specilistii in domeniul financiar-bancar, precum si absolventilor si studentilor din faculatile cu profil economic, constructii sau IT. Liderul sistemului bancar, BCR, anunta ca are aproximativ 400 de pozitii anul acesta, dupa ce cele 600 ocupate in 2007. BCR cauta in special candidati pentru posturi in centrala bancii, fiind vizate persoanele cu experienta in segmentul bancar.

Una dintre cele mai extinse oferta de munca vine din partea BRD. Banca si-a propus sa deschida 1.000 noi posturi anul acesta. “Oferta se adreseaza atat proaspetilor absolventi, tinerilor debutanti, cat si candidatilor la posturile de specialisti din toate domeniile: comercial, finante-flux, gestiune-riscuri sau functii suport, cum sunt de exemplu  posturile din IT”, ne-a declarat Mihaela Feodorof, Director Gestiune Individuala si Recrutare din cadrul Departamentului de Resurse Umane al BRD. Unul dintre atuurile ofertei BRD o reprezinta cursurile de formare profesionala obligatorie pentru personalul angajat in functii comerciale de front-office. Acestea au o durata de 5 saptamani, 1.500 de noi angajati beneficiind anul trecut de acest program, reprezentand peste 30.000 de zile-om de formare.

Cei de la Raiffeisen Bank mizeaza pe un sistem foarte bine pus la punct de recrutare interna, ce ofera angajatilor posibilitati de a-si dezvolta cariera in cadrul organizatiei. “Procentul pozitiilor ocupate prin intermediul recrutarii interne a crescut semnificativ in ultimii doia ani comparativ cu perioadele anterioare, spre exemplu in jur de 80% dintre pozitiile de director de agentie deschise pe parcursul anului 2007 au fost acoperite prin surse interne”, ne-a declarat Ramona Badescu, Human Resources Officer la Raiffeisen. Banca si-a propus pentru anul acesta cel mai ambitios plan de dezvoltare teritoriala, de peste 200 de noi unitati, ceea ce presupune o crestere pe aceeasi linie a ofertei de joburi in cadrul companiei.

Numeroase oportunitati de angajare nu sunt oferite numai de bancile mari, ci si de jucatorii mai mici din piata. In cazul Romexterra Bank este vorba despre 100 de persoane ce vor fi angajate anul acesta, in timp ce ProCredit Bank apreciaza ca va face 500 de angajari in 2008. Oferta acestora din urma cuprinde posturi de administrator cont, ofiter credite, administrator clientela corporate, casier sau back-officer. La randul lor, cei de la Bank Leumi au disponibile joburi pe toate pozitiile, de la casier pana la director in cadrul sucursalei, precum si in centrala bancii (departamentele IT Programming, Financial-Controlling, Treasury–Dealing, Credit Analysis, Credit Administration, Legal).

Targul BankingJobs (www.targulbankingjobs.ro) se desfasoara saptamana aceasta, intre 17 si 19 aprilie, la Institutul Bancar Roman. La acest eveniment, destinat exclusiv campaniilor de resurse umane din domeniul financiar-bancar, vor participa 12 dintre cele mai importante banci de pe piata romaneasca: BRD – Groupe Societe Générale, ProCredit Bank, OTP Bank, Casa de Economii si Consemnatiuni, BCR, Raiffeisen Bank, Bancpost, UniCredit Tiriac Bank, ING Bank, Bank Leumi, Millennium Bank, MKB Romexterra Bank si societatea de recuperare creante Urban si Asociatii.

Bogdan Popescu

ANUNT IMPORTANT. In perioada 17 – 19 aprilie 2008, la Institutul Bancar Roman, va avea loc cea de-a doua editie a TARGULUI BANKINGJOBS. Evenimentul ofera tuturor celor care doresc sa se angajeze in domeniul bancar un bun prilej de a intra in contact direct cu specialistii de resurse umane ale institutiilor de credit. Alte detalii pe www.targulbankingjobs.ro .

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos