Culorile bancilor din Romania

Culorile bancilor din Romania

Toate bancile mari care si-au creat o imagine distincta pe piata, au ales una sau mai multe culori reprezentative, utilizate in logo, pentru diferentierea de celelalte institutii de profil. Utilizarea culorilor s-a facut tinand cont de semnificatia acestora. Astfel albastrul subliniaza ideea de universalitate, verdele sugereaza natura, originea, echilibrul, siguranta, rosul exprima vointa, pasiune si

Toate bancile mari care si-au creat o imagine distincta pe piata, au ales una sau mai multe culori reprezentative, utilizate in logo, pentru diferentierea de celelalte institutii de profil. Utilizarea culorilor s-a facut tinand cont de semnificatia acestora. Astfel albastrul subliniaza ideea de universalitate, verdele sugereaza natura, originea, echilibrul, siguranta, rosul exprima vointa, pasiune si putere, galbenul distinctie, caldura, incredere, iar negrul, credibilitate, autoritate.

De exemplu, culorile Bancii Transilvania sunt galben si negru, combinatie care formeaza unul dintre cele mai puternice contraste. Mesajul psihologic al culorilor este: galben – distinctie, incredere, caldura si negru – credibilitate, loialitate, autoritate.

Culoarea galben este cea mai calda, cea mai expansiva si poate cea mai insufletita culoare. Aceasta culoare este prezenta in logo-ul a opt banci din Romania: Raiffeisen Banca pentru Locuinte, Banca Transilvania, Banca Romaneasca, CEC-ul, Raiffeisen Bank si Piraeus Bank Romania. Culoarea albastru a fost aleasa de 20 de banci intre care: BCR, Alpha Bank Romania, Emporiki Bank Romania, Porsche Bank, Volksbank, etc. Culoarea verde este prezenta la un numar de noua banci aflate pe piata bancara din Romania. Enumeram aici: ABN AMRO, ATE Bank Romania, Banca Comerciala Carpatica, OTP Bank Romania, etc. Combinatiile de culori rosu si negru sunt prezente la un numar de 3 banci: BRD, Libra Bank, Unicredit Tiriac Bank. Intre culorile aflate in logo-ul bancilor din Romania se regaseste si portocaliul: ING Bank, Banca Italo Romena.

Culoarea predominanta utilizata in logo-ul bancilor este albastru, care simbolizeaza universalitate. Folosind elemente precum scrisul, culoarea, forma, simbolul, emblema, banca isi poate construi imaginea, credibilitatea, personalitatea, creand acea parte vizibila a serviciilor intangibile pe care le ofera. Identitatea vizuala reprezentata prin logo, in culori specifice, denumirea prescurtata si sloganul sunt o comunicare scurta menita sa sublinieze atributele si personalitatea bancii. Designul unei banci este foarte important pentru recunoasterea sa si a serviciilor sale, mai ales pe o piata puternic concurentiala si cu o diferentiere nu prea clara a serviciilor intre banci.

 Banci prezente in Romania Culoare utilizata in logo
 BCR  albastru
 BRD  rosu si negru
 Raiifeisen Bank  galben
 UniCredit Tiriac  rosu, alb si negru
 Banca Transilvania  galben
 Bancpost  albastru si rosu
 Alpha Bank  albastru
 ING Bank  albastru si portocaliu
 CEC  galben si portocaliu
 Volksbank  albastru

Aura Mirsanu

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos