Cu cel mai rapid server din lume, Banca Transilvania creste performanta operatiunilor

Cu cel mai rapid server din lume, Banca Transilvania creste performanta operatiunilor

Banca Transilvania a anuntat ca a achizitionat cel mai rapid server pe plan mondial, sistem produs de Oracle si Sun, ca parte a strategiei IT, care ii va permite bancii sa-si deserveasca clientii intr-un timp mai scurt. Banca Transilvania este prima institutie bancara din lume si, implicit, prima organizatie din Romania care beneficiaza de sistemul

Banca Transilvania a anuntat ca a achizitionat cel mai rapid server pe plan mondial, sistem produs de Oracle si Sun, ca parte a strategiei IT, care ii va permite bancii sa-si deserveasca clientii intr-un timp mai scurt. Banca Transilvania este prima institutie bancara din lume si, implicit, prima organizatie din Romania care beneficiaza de sistemul integrat Exadata Database Machine Versiunea 2, prin parteneriatul cu companiile Oracle Romania si Trend Import – Export, se arata intr-un comunicat al bancii transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Potrivit bancii, acest sistem este cel mai rapid server pe plan mondial, atat in ceea ce priveste stocarea de date, procesarea de tranzactii online, cat si pentru consolidarea bazelor de date. Printre proiectele Bancii Transilvania pentru acest an, ca parte a strategiei de IT, fac parte inlocuirea aplicatiei de emitere si acceptare a cardurilor si upgradarea aplicatiei de Internet Banking.

Masina de baze de date Sun Oracle ofera performante ridicate si scalabilitate pentru toate aplicatiile bazelor de date. Totodata, include aplicatii tranzactionale (OLTP), depozite de date (Data Warehousing) si consolidarea bazelor de date. Construita folosind tehnologii hardware standard Sun si un software Oracle “inteligent” de stocare a datelor, Exadata V2 este un pachet complet de software, servere si medii de stocare. Simplu si rapid de implementat, acesta solutie inovatoare se integreaza cu cele mai mari si mai importante aplicatii de baze de date si imbunatateste performantele de cel putin 10 ori, fara a necesita modificarea aplicatiilor existente.

Robert C. Rekkers, Directorul General al Bancii Transilvania, declara: “BT si Oracle, alaturi de compania Trend Import – Export, au construit, in timp, un parteneriat puternic. Ca banca a oamenilor intreprinzatori, ne dorim sa crestem performanta operatiunilor si sa continuam sa inovam. Noul sistem ne permite un acces de 30 de ori mai rapid la informatiile de business, ceea ce inseamna decizii si mai rapide, precum si o segmentare mai acurata a bazei de date. Iar beneficiarii directi sunt cei 1,5 milioane de clienti pe care ii avem”.

Leontin Toderici, Director Executiv Operatiuni, Banca Transilvania, afirma:  „Consider ca aceasta achizitie s-a facut la un cost excelent deoarece am reusit sa ne incadram sub costurile unui sistem clasic; cooperarea de peste ani cu firmele Oracle si Trend, precum si existenta acordurilor – cadru dintre organizatiile noastre au facut ca acest lucru sa fie posibil”.
 
Sorin Mindrutescu, Country Leader, Oracle Romania, declara: „Oracle Exadata v2 este rezultatul a peste 30 de ani de experienta in dezvoltarea domeniilor hardware si software a doua companii lider. Acest sistem furnizeaza rezultate remarcabile in procesarea tranzactiilor online, stocare si consolidare. Ma bucur foarte mult ca o companie romaneasca de top este printre primele organizatii din lume care sa faca uz de beneficiile oferite de acest produs inovator.”

Tudor Iliescu, Director General Trend Import – Export, declara: „Dupa  o serie de intalniri  care au avut loc la  Cluj in 2008, in care a fost prezentat produsul Exadata, Banca Transilvania a decis inceperea testelor in zona de Data Warehouse, folosind date  proprii la  Oracle ETC Reading, Anglia in vara lui 2009.  Rezultatele testelor au fost  excelente, obtinandu-se timpi de 10 pana la 72 de ori mai  buni  decat cu solutia existenta la momentul respectiv. Ca urmare, Banca Transilvania a demarat procesul de implementare a unui nou proiect bazat pe produsul Exadata V2. Implementarea a fost realizata de catre Trend, ca partener de tip Gold al Oracle”.      

Parteneriatul dintre Banca Transilvania, Oracle Romania si Trend Import – Export aduce valoare adaugata pe piata, asa incat implementarea – in cadrul BT – a celui mai rapid sistem de procesare a tranzactiilor inseamna, in mod cert, o investitie in calitate. 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos