Cu ce promotii ne atrag bancile la creditele cu ipoteca

Cu ce promotii ne atrag bancile la creditele cu ipoteca

Toamna aceasta abunda in promotii demarate de banci pentru imprumuturile cu garantii reale – credite pentru locuinta sau de nevoi personale cu ipoteca. Competitia pe acest segment al creditelor cu ipoteca este acerba, iar batalia se duce cu reduceri de dobanzi si comisioane, chiar si cu cadouri in bani gheata. Cele mai recente oferte vin

Toamna aceasta abunda in promotii demarate de banci pentru imprumuturile cu garantii reale – credite pentru locuinta sau de nevoi personale cu ipoteca. Competitia pe acest segment al creditelor cu ipoteca este acerba, iar batalia se duce cu reduceri de dobanzi si comisioane, chiar si cu cadouri in bani gheata. Cele mai recente oferte vin din partea BCR si Alpha Bank, care au intrat de saptamana aceasta in sarabanda promotiilor cu costuri reduse la imprumuturile cu ipoteca.

Cea mai mare banca din Romania a scazut dobanda introductorie la creditele pentru locuinte si cele de nevoi personale cu ipoteca. Aceasta promotie este valabila pana la sfarsitul anului si se aplica pentru imprumuturile acordate in euro. Un aspect interesant este ca BCR se preocupa de fidelizarea clientilor, concept abordat rar de banci. Astfel, in cadrul promotiei, clientii fideli beneficiaza de dobanzi cu jumatate de punct procentual mai mici decat clientii standard. Banca defineste clienti fideli pe cei care au incasat de cel putin doua luni salariul intr-un cont curent deschis la BCR.

Pentru creditul de nevoi cu ipoteca in euro (Maxicredit Super), dobanda fixa din primul an scade de la 7,4% la 6,95% pentru clientii standard, in timp ce pentru "fideli" dobanda este de 6,45%. In cazul creditelor pentru locuinta in euro (Camin Super si Rezidential Super), dobanda in primul an este redusa de la 6,2% la 5,8%, in timp ce clientii fideli pot contracta aceste imprumuturi cu o dobanda introductorie de 5,3%.

La Alpha Bank sunt in promotie pana la sfarsitul anului creditele pentru locuinta ‘Alpha Housing’. Oferta consta in eliminarea comisionul de acordare de 2% pentru aceste imprumuturi. Este vorba despre Alpha Housing cu dobanda fixa in primul an, de 5,9% pentru euro, Alpha Housing cu dobanda fixa in primii 2 ani, cu dobanzi de 6,9% pentru euro, 7,9% pentru dolari si 8,9% pentru lei, precum si  Alpha Housing Options, ce ofera posibilitatea clientului de a opta, dupa primii 5 sau 7 ani de contract,  intre vanzarea casei si rambursarea creditului fara niciun comision, schimbarea locuintei prin contractarea unui nou credit sau prelungirea contractului de creditare pentru inca 23 sau 25 de ani.

Eliminand acest 2% perceput la acordare, credite pentru locuinte de la Alpha Bank devin astfel imprumuturi fara comisioane, dupa cum explica presedintele executiv al bancii, Sergiu Oprescu: “Pentru toate creditele, iar aici ne referim desigur si la produsele de creditare Alpha Housing, banca a perceput intotdeauna doar un singur comision de acordare si niciunul anual. Prin promotia pe care o derulam pana la sfarsitul acestui an facem un nou pas in strategia noastra si oferim clientilor credite pentru investitii imobiliare – ipotecare fara niciun comision”.

Arma promotionala pe care cei de la Banca Romaneasca o folosesc in toamna aceasta este dobanda 0%. Astfel, pentru creditele ipotecare in euro si franci elvetieni contractate pana la 14 decembrie clientii nu platesc dobanda in primele 6 luni. Oferta este valabila insa numai pentru creditele in valoare mai mare de 50.000 euro. Dupa prima jumatate de an cu dobanda 0%, clientul va plati pentru creditul in euro o dobanda variabila de 8,38%, calculata dupa formula Euribor 3 luni + 3,85%, in timp ce pentru franci aceasta va fi de 6% (Libor 3 luni + 3,25%).

De curand, cei de la Bancpost au venit cu o oferta si mai ametitoare pentru clienti: la contractarea creditului ipotecar ‘Generos’, solicitantul primeste un bonus nerambursabil in numerar de 4% din suma acordata. Si aici exista o conditie, si anume ca termenul de contractare al imprumutului sa fie de minim 15 ani. De asemenea, pana la 30 noiembrie, Bancpost nu percepe comision de acordare si de analiza a dosarului pentru acest imprumut.

De la inceputul saptamanii trecute, oferte promotionale sunt disponibile si la Garanti Bank, institutie care a demarat anul acest extinderea operatiunilor pe piata de retail din Romania. Astfel, pana la sfarsitul anului, creditele pentru locuinta si cele de nevoi personale cu ipoteca in euro de la Garanti Bank sunt disponibile cu o dobanda de 5,4%, fixa in primul an. De asemenea, comisionul de analiza a dosarului este zero.

Bogdan Popescu

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos