Cu cat au creditat bancile grecesti domeniul imobiliar

Cu cat au creditat bancile grecesti domeniul imobiliar

Potrivit Ziarul Financiar, bancile grecesti de pe piata locala – Banc­post, Alpha, Piraeus si Banca Romaneasca – au pompat in ultimii cinci ani cel putin un miliard de euro intr-o serie din cele mai mari proiecte imobiliare pe piata locala, alaturi de UniCredit grecii fiind cei mai mari finantatori din real estate. La nivel local

Potrivit Ziarul Financiar, bancile grecesti de pe piata locala – Banc­post, Alpha, Piraeus si Banca Romaneasca – au pompat in ultimii cinci ani cel putin un miliard de euro intr-o serie din cele mai mari proiecte imobiliare pe piata locala, alaturi de UniCredit grecii fiind cei mai mari finantatori din real estate. La nivel local bancile elene au acordat credite totale de circa 13 miliarde de euro, atat prin sucursalele locale, cat si prin bancile-mama, in timp ce depozitele atrase se ridica la doar 6 miliarde de euro.

Astfel, se poate spune ca grecii au fost contribuitor net la finantarea economiei romanesti, in care piata imobiliara a atras unele dintre cele mai mari investitii pe parcursul ultimului deceniu. Printre proiectele care au fost facute si cu ajutorul creditelor furnizate de bancile grecesti se numara mallurile Baneasa Shopping City si Liberty Center din Bucuresti, cladiri de birouri precum Euro Tower (in care Banca Romaneasca a anuntat recent ca isi va muta sediul) sau Cubic Center, precum si o serie dintre cele mai mari ansambluri de locuinte, ca Asmita Gardens, Doamna Ghica Plaza sau Stejarii. Doar in 19 dintre cele mai mari proiecte imobiliare in care au fost implicate bancile grecesti valoarea cumulata a finantarilor bancare s-a ridicat la aproape un miliard de euro, potrivit unui calcul al Ziarului Financiar. Alte amanunte despre acest subiect sunt disponibile pe www.zf.ro.
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos