Proiectul de lege privind infiintarea Fondului de Garantare a Pensiilor Private va fi trimis Guvernului pana la sfarsitul lunii iulie, care il va depune ulterior in Parlament, a declarat joi presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Mircea Oancea.
"Pana la sfarsitul lunii (iulie, n.r.) vom definitiva proiectul si apoi il vom prezenta Guvernului. Am purtat toate discutiile necesare. Este o lege organica, ce trebuie sa fie promovata de Guvern si Parlament", a spus Oancea.
El a mentionat ca spera ca legea sa fie adoptata pana la finalul acestui an, "pentru a spori increderea in sistem".
Potrivit proiectului publicat la inceputul acestui an de CSSPP, contributia initiala a fiecarui administrator la Fondul de garantare a pensiilor private va fi de 1% din capitalul social subscris si varsat, dar nu mai putin de echivalentul in lei a sumei de 50.000 euro.
Resursele Fondului de garantare se vor constitui si din sume platite cu titlu de contributii anuale la Fond, calculate in functie de valoarea activelor nete administrate, distinct pentru administratorii de pensii facultative (pilon III), respectiv administratorii de fonduri de pensii obligatorii (pilon II).
Fondul va dispune si de resurse financiare suplimentare necesare pentru acoperirea cheltuielilor legate de administrarea si functionarea Fondului de garantare.
Fondul de garantare va fi infiintat si alimentat din contributiile administratorilor atat din resurse proprii, cat si din castigurile obtinute in urma investirii activelor stranse in acest fond. Resursele Fondului vor fi utilizate numai daca toate celelalte resurse s-au epuizat.
Proiectul de lege privind Fondul de garantare a pensiilor private, aprobat de CSSPP in 18 februarie, a fost deja supus dezbaterii publice.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro