CSSPP estimeaza ca va autoriza 7-8 administratori de pensii facultative pana la sfarsitul anului

CSSPP estimeaza ca va autoriza 7-8 administratori de pensii facultative pana la sfarsitul anului

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) estimeaza ca va autoriza pana la finele acestui an sapte-opt administratori de pensii facultative (Pilonul III), a declarat miercuri presedintele Comisiei, Mircea Oancea. "De asemenea, anticipez ca aproximativ 15-16 scheme de fonduri de pensii facultative vor fi autorizate", a adaugat Oancea, la un seminar privind pensiile

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) estimeaza ca va autoriza pana la finele acestui an sapte-opt administratori de pensii facultative (Pilonul III), a declarat miercuri presedintele Comisiei, Mircea Oancea. "De asemenea, anticipez ca aproximativ 15-16 scheme de fonduri de pensii facultative vor fi autorizate", a adaugat Oancea, la un seminar privind pensiile private.

El a anticipat ca valoarea contributiilor in primul an de functionare a sistemului de pensii facultative va insuma 40-50 milioane euro, iar numarul participantilor se va situa intre 200.000 si 300.000 de persoane.

Primele contributii la Pilonul III vor fi platite incepand cu luna mai.

"Asa cum s-a anuntat anterior, valoarea contributiilor la sistemul de pensii private obligatorii (Pilonul II) va totaliza 150 milioane euro in 2008. Per total, nu cred ca suma de 200 milioane euro va constitui o presiune foarte mare asupra pietei financiar-bancare si a Bursei de Valori", a spus Oancea.

Seful CSSPP a mai spus ca, intr-o prima etapa, angajatorii, "nu vor face coada" la fondurile de pensii facultative, chiar daca legea privind Codul Fiscal prevede o deductibilitate de 200 euro pe an pe salariat.

"Unul dintre motive ar fi ca si la nivelul companiilor exista un deficit de informare cu privire la sistemul de pensii private", a explicat presedintele autoritatii de reglementare.

El a mentionat ca salariatii ii vor determina pe angajatori sa treaca pe cartea de munca intregul salariu primit lunar.

"Exista angajatori care in documente trec doar venitul minim pe economie si restul salariului este acordat prin diverse artificii contabile. Aceasta practica va fi inlaturata, pentru ca salariatii vor deveni constienti ca o contributie mai mare va spori sansele unei pensii decente la sfarsitul perioadei active", a aratat Oancea.

In plus, a mai spus reprezentantul CSSPP, pensiile private reprezinta o modalitate de fidelizare a angajatilor.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos