CSA publica glosarul de termeni Solvabilitate II

CSA publica glosarul de termeni Solvabilitate II

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a hotarat publicarea pe website-ul institutiei a glosarului Solvabilitate II, in vederea consultarii publice. Demersul CSA se inscrie in cadrul procesului de pregatire a pietei locale de asigurari pentru implementarea noului regim de reglementare si supraveghere Solvabilitate II.  Avand in vedere ca textul Directivei Solvabilitate II include termeni specifici,

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a hotarat publicarea pe website-ul institutiei a glosarului Solvabilitate II, in vederea consultarii publice. Demersul CSA se inscrie in cadrul procesului de pregatire a pietei locale de asigurari pentru implementarea noului regim de reglementare si supraveghere Solvabilitate II.

 Avand in vedere ca textul Directivei Solvabilitate II include termeni specifici, a caror traducere este interpretata in mod diferit de catre partile interesate de sectorul asigurarilor, CSA considera ca, in procesul de pregatire a pietei pentru trecerea la acest nou regim de reglementare si supraveghere, este importanta utilizarea unui limbaj comun.

 Principiile Directivei Solvabilitate II vor trebui implementate de toate statele membre ale Uniunii Europene incepand cu data 1 ianuarie 2014 si presupun o serie de modificari de amploare, atat la nivelul institutiei CSA, cat si la cel al entitatilor supravegheate.

Aplicarea Directivei Solvabilitate II in Romania se va putea face numai printr-o cooperare foarte buna intre Comisie si societatile de asigurare, proces care presupune stabilirea unui calendar propriu pentru intelegerea si asimilarea corecta si unitara a tuturor modificarilor necesare – legislative, organizationale si profesionale.

Glosarul Solvabilitate II poate fi consultat la adresa www.csa-isc.ro.
Comentariile si/sau propunerile de noi termeni sunt asteptate pana la data de 21 octombrie 2012.
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos