Criza se simte si pe piata cardurilor de credit

Criza se simte si pe piata cardurilor de credit

Bancherii au vandut mai putine carduri de credit anul acesta pentru ca recesiunea prelungita a sporit reticenta la indatorare a clientilor, dupa ce in 2009 acesta a fost cel mai dinamic segment al pietei creditelor de retail, anunta Ziarul Financiar. "Portofoliile bancilor au inregistrat in cele mai multe cazuri cresteri de o singura cifra in

Bancherii au vandut mai putine carduri de credit anul acesta pentru ca recesiunea prelungita a sporit reticenta la indatorare a clientilor, dupa ce in 2009 acesta a fost cel mai dinamic segment al pietei creditelor de retail, anunta Ziarul Financiar. "Portofoliile bancilor au inregistrat in cele mai multe cazuri cresteri de o singura cifra in primele sase luni din 2010, in conditiile in care anul trecut unele banci au reusit chiar sa-si dubleze numarul de carduri emise. "Garanti a ajuns la jumatatea acestui an la peste 100.000 de carduri de credit, cu circa 25% mai mult decat la sfarsitul anului trecut. Majoritatea jucatorilor au inregistrat insa cresteri de cateva procente, potrivit datelor prezentate in cadrul unui seminar organizat de Finmedia. De exemplu, Raiffeisen Bank avea in iunie 345.000 de carduri, cu 3% mai multe decat la jumatatea anului trecut. Si turcii de la Credit Europe Bank si-au majorat portofoliul de carduri de credit cu doar 2,2% in ultimul an, pana la 330.000 de carduri. In schimb, BCR si Alpha Bank aveau la sfarsitul primului semestru din 2010 mai putine carduri de credit decat in aceeasi perioada a anului trecut", scrie Ziarul Financiar.

Studiul de piata "Topul bancilor pe piata cardurilor", realizat de publicatia online www.bankingnews.ro, include numeroase informatii privind activitatea a 16 banci (BCR, BRD, Banca Transilvania, CEC Bank, Raiffeisen Bank, UniCredit Tiriac Bank, Bancpost, Alpha Bank, Piraeus Bank, OTP Bank, GE Garanti Bank, Credit Europe Bank, Millennium Bank, Bank of Cyprus, ProCredit Bank, Libra Bank) pe acest segment de piata. Valoarea tranzactiilor efectuate prin intermediul cardurilor de credit si structura tranzactiilor in functie de modul de utilizare a cardurilor: la ATM (pentru retragerea de numerar) si la POS (pentru achitarea cumparaturilor la comercianti) sunt cateva dintre datele disponibile in cadrul analizei. Pentru detalii privind acest subiect accesati cercetarea "Topul bancilor pe piata cardurilor", disponibila contra cost aici.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos