Criza financiara a triplat volumul creditelor auto

Criza financiara a triplat volumul creditelor auto

Numarul creditelor acordate de Porsche Bank in primele cinci luni ale acestui an fost cu 83% mai mare decat cel din perioada similara a anului trecut, banca finantand in prima parte a programului Remat acelasi numar de autoturisme ca pe durata intregului program de anul trecut. "In prima parte a programului Remat, Porsche Bank a

Numarul creditelor acordate de Porsche Bank in primele cinci luni ale acestui an fost cu 83% mai mare decat cel din perioada similara a anului trecut, banca finantand in prima parte a programului Remat acelasi numar de autoturisme ca pe durata intregului program de anul trecut. "In prima parte a programului Remat, Porsche Bank a finantat 435 de masini, un numar egal cu cel al masinilor finantate de-a lungul intregului program din 2008. Volumul finantat aferent acestor contracte se situeaza la o valoare de 4,1 milioane euro", a anuntat banca, miercuri, intr-un comunicat.

Porsche Bank, singura banca din Romania specializata in credite auto, a finantat pana la sfarsitul lunii mai 965 de masini, cu 83% mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut, volumul de finantare aferent acestor contracte fiind de 9,4 milioane euro, spre deosebire de 3 milioane euro, cat finantase in primele cinci luni din 2008. Programul Remat reprezinta 45% din activitatea de creditare a bancii, aceasta transformand prima de casare in avans pentru masini cu valoarea sub 11.800 euro, a declarat directorul executiv al Porsche Finance Group, Kurt Leitner.

Conform datelor companiei, valoarea medie a creditelor auto acordate prin programul Remat a fost de 9.500 euro, iar programul va continua anul acesta cu inca doua etape. Porsche Bank face parte din Porsche Finance Group, care ofera servicii financiare integrate exclusiv pentru cumparatorii de masini apartinand importatorului, printr-o retea nationala de 89 de dealeri. Porsche Leasing Romania, o alta companie a grupului, aproape si-a dublat cota de piata, pana la 18% in primul trimestru al acestui an, ramanand in acelasi timp liderul pietei de leasing auto. Porsche Finance Group are 164 de angajati in toate cele cinci segmente de afaceri, in timp ce numarul contractelor aflate in portofoliul grupului depaseau 70.500 la sfarsitul lunii mai 2009.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos