Crestere de 1,43% pentru piata de asigurari in primele trei trimestre din 2012

Crestere de 1,43% pentru piata de asigurari in primele trei trimestre din 2012

Primele brute subscrise de asiguratori, la sfarsitul lunii septembrie 2012, au totalizat aproape 6,2 miliarde de lei, nivel in crestere cu 1,43% comparativ cu aceeasi data a anului trecut, potrivit datelor raportate de societatile de asigurare. Structura subscrierilor pietei arata ca asigurarile generale au generat prime in valoare de aproximativ 4,9 miliarde lei, inregistrand o

Primele brute subscrise de asiguratori, la sfarsitul lunii septembrie 2012, au totalizat aproape 6,2 miliarde de lei, nivel in crestere cu 1,43% comparativ cu aceeasi data a anului trecut, potrivit datelor raportate de societatile de asigurare.

Structura subscrierilor pietei arata ca asigurarile generale au generat prime in valoare de aproximativ 4,9 miliarde lei, inregistrand o crestere cu 1,74% fata de septembrie 2011, avans sustinut de asigurarile obligatorii de raspundere civila auto (RCA), asigurarile de raspundere civila generala si cele de garantii.

Pe segmentul asigurarilor de viata, subscrierile au totalizat 1,3 miliarde lei, nivel in crestere cu 0,28% fata de primele trei trimestre ale anului trecut.

Din punct de vedere al repartizarii subscrierilor de prime brute subscrise, pe regiuni, cea mai mare pondere o detine regiunea Bucuresti – Judetul Ilfov, cu 48,21% din total.

Pe segmentul asigurarilor generale, trei clase de asigurari au detinut, cumulat, peste 80% in structura portofoliului de prime brute subscrise, dupa cum urmeaza:
• Clasa III – asigurari de mijloace de transport terestru, altele decat cele feroviare (Casco), cu un total de prime brute subscrise de 1,4 miliarde lei;
• Clasa VIII – asigurari de incendiu si alte calamitati naturale – a inregistrat un volum de subscrieri de peste 859,5 milioane lei;
• Clasa X (RCA si CMR) – cu un volum de subscrieri in valoare de 1,6 miliarde lei.

Alte clase de asigurari au detinut o pondere de 19,66% in total prime brute subscrise aferente asigurarilor generale, in crestere cu 39,88% fata de nivelul inregistrat la data de 30 septembrie 2011. Dintre acestea, clasa de asigurari de raspundere civila generala (6,95%) si cea de asigurari de garantii (2,41%) au consemnat cresteri importante in totalul subscrierilor pentru asigurari generale, comparativ cu primele trei trimestre ale anului trecut.

În ceea ce priveste segmentul asigurarilor de viata, clasele cu ponderi semnificative in structura portofoliului au fost urmatoarele:
• Clasa AI – asigurari de viata, anuitati si asigurari de viata suplimentare – care a generat subscrieri de 801,2 milioane lei;
• Clasa AIII – asigurari de viata si anuitati care sunt legate de fonduri de investitii – cu un volum de subscrieri de 440,6 milioane lei.

Despagubiri platite

Volumul total de indemnizatii brute platite de asiguratori, in primele trei trimestre ale acestui an, s-a situat la aproape 3,8 miliarde lei, nivel in crestere cu 3,90% fata de intervalul similar din 2011 (3,6 miliarde lei).

În baza contractelor de asigurari generale, asiguratorii au platit daune de peste 3,2 miliarde de lei, valoare in crestere cu 3,36% fata de cifrele raportate la sfarsitul lunii septembrie 2011.

Pe segmentul asigurarilor de viata, sumele platite pentru indemnizatii brute, maturitati si rascumparari s-au ridicat la aproape 538,7 milioane lei, inregistrand o crestere cu 7,30% fata de perioada similara a anului trecut.

Piata de brokeraj in asigurari

In perioada ianuarie-septembrie 2012, primele intermediate de brokerii in asigurari au totalizat 2,5 miliarde lei, nivel in crestere cu 5,26% fata de intervalul similar din 2011.

Raportat la totalul primelor brute subscrise de asiguratori, de aproximativ 6,2 miliarde lei, gradul de intermediere s-a situat la 40,95%.

Veniturile brokerilor din activitatea de intermediere a produselor de asigurari au totalizat 504,8 milioane lei, valoare in crestere cu 2,98% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos