Creste numarul romanilor datori la mai multe banci

Creste numarul romanilor datori la mai multe banci

Probabil ca nimeni nu se gandeste ca va ajunge sa intre in Biroul de Credit in momentul in care contracteaza un credit. Insa, asistam la o crestere constanta a persoanelor care sunt inregistrate cu intarzieri de peste 30 de zile in aceasta baza de date. Multe dintre ele nu sunt restantiere doar la o singura

Probabil ca nimeni nu se gandeste ca va ajunge sa intre in Biroul de Credit in momentul in care contracteaza un credit. Insa, asistam la o crestere constanta a persoanelor care sunt inregistrate cu intarzieri de peste 30 de zile in aceasta baza de date. Multe dintre ele nu sunt restantiere doar la o singura banca ci chiar la doua sau mai multe. Daca in luna iulie a anului 2006, Biroul de Credit inregistrase peste 36.000 de romani cu datorii la doua sau mai multe banci, in decembrie numarul acestora a depasit 50.000. Trendul de crestere continua. "Aproximativ 53.000 de persoane fizice au restante la 2 sau mai multi participanti. O persoana are restante la 13 participanti, 2 la 12 participanti si una la 11 participanti", ne-a declarat Serban Epure, director general Biroul de Credit SA.

Campionii restantelor sunt cei care au contractat credite de consum. La sfarsitul anului 2006 reprezentau aproximativ 80% din numarul total al restantierilor, iar valoarea sumelor neachitate de ei era de 257,2 milioane lei, peste 60% din totalul sumelor raportate de participantii la Sistemul Biroului de Credit. De la sfarsitul lunii ianuarie nu se mai transmit restantele mai mici de 10 lei si exista posibilitatea ca cei deja inregistrati cu sume sub acest prag sa fie scosi din Biroul de Credit. Aceste decizii ar putea sa ne arate o imagine mult mai reala asupra celor care chiar si-au facut un obicei in a contracta credite si de a nu-si mai onora datoriile catre catre cei care le-au acordat. In prezent aceste informatii sunt furnizate de 23 de banci, 6 societati de credit de consum, o societate de asigurari si o societate de leasing.

Cosmin Meleaca
cosmin.meleaca@bankingnews.ro 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos